ESKİŞEHİR'DE VATANDAŞI TEDİRGİN EDEN BALIK ÖLÜMLERİ

ESKİŞEHİR'DE VATANDAŞI TEDİRGİN EDEN BALIK ÖLÜMLERİ

Eskişehir'in içerisinden geçen Porsuk Çayının bir çok noktasında günlerdir rastlanan balık ölümleri bakanlığı nihayet harekete geçirdi.

Bakanlığa gelen ihbarlar üzerine, çaydan numuneler alındı, analize gönderildi. Eskişehirliler tedirgin.Bir çok kişi balık ölümlerinin Porsuk çayına kaçak dökülen sanayi atıklarının neden olduğu görüşünde. Ölümler ile ilgili yerel basında günlerdir uyarı haberleri yapılıyordu.

ANALİZE GÖNDERİLDİ

Eskişehir'den geçen Porsuk Çayı'ndaki balık ölümü iddialarının ardından bazı noktalardan toplanan su ve balık örneklerinin analize gönderildiği bildirildi.

BİR HAFTADIR İHBAR YAĞIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Eskişehir'deki basın ve yayın organları ile çeşitli internet haber sayfalarında, toplu balık ölümlerine ilişkin haberler çıktığı belirtildi.

SONUÇLAR BEKLENİYOR

Bu tür balık ölüm ihbarlarının müdürlük tarafından anında ve hızlı bir şekilde hassasiyetle değerlendirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Balık ölümü ihbarı üzerine Porsuk Çayı'nda ekibimiz gerekli çalışmaları yapmıştır. 

ay.jpg

3 AYRI NOKTADA TOPLU ÖLÜMLER

Üç ayrı günde üç farklı noktada balık ölümleri tespit edildiği yerlerde hem su numuneleri hem balık numuneleri alınarak bakanlığımızın ilgili enstitü ve laboratuvarlarına hızlı bir şekilde gönderilmiştir. İlgili enstitü ve laboratuvarlardan sonuçlar geldiğinde kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı