ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE GERGİNLİK

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE GERGİNLİK

Üniversitelerde Öğretim üyesi ve sanatçı ihracına yönelik protestolar yurt geneline yayılıyor.

AKP iktidarının OHAL yasasına dayandırarak KHK ile ihraç ettiği 1400'den fazla öğretim üyesi ve sanatçılar için yurt genelinde üniversitelerde eylemler artıyor. Eskişehir yerel medyasında yer alan haberlere göre, Ankara ve istanbul'da ki üniversitelerde son 1 haftadır gerçekleştirilen eylemler Anadolu'ya da sıçradı. 

ARBADE YAŞANDI

Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi’nde, öğretim üyelerinin ihraç edilmesini protesto eden grup ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. cats-020.jpg
   
 ÖĞRETİM ELEMANLARI VE ÖĞRENCİLERDEN EYLEM

Aralarında öğretim elemanlarının ve öğrencilerin bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilen akademisyenlere destek vermek için Yunusemre Yerleşkesi’nde bulunan Hukuk Fakültesi önünde toplandı. 

SLOGANLAR ATILDI

20170215aw984639_02.jpg

Grubun sloganlar eşliğinde taşıdıkları dövizlerle yürüyüşe geçmesine özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Bunun üzerine grup üyeleri ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Daha sonra üniversiteye, TOMA ve İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri geldi. 

 

Bir süre İl Emniyet Güvenlik Şube Müdürü ile bir süre görüşen grup içerisindeki akademisyenler, gerginliğin yatışmasıyla yerleşke içerisinde bulunan fakülteleri tek tek gezerek ihraçları protesto etti.

İlgili Haberler