Erzurum'u kar kenti teslim aldı 30 kişi mahsur kaldı

Erzurum'u kar kenti teslim aldı 30 kişi mahsur kaldı

Erzurum'da günlerce süren kar ve dondurucu soğuk etkileri giderek ağırlaşırken Bingöl karayolunda mahsur kalan 30 kişi karayolları ekipleri tarafından kurtarılarak Çat bakım evine getirildi

Soğuk havalar neredeyse tüm yurdu etkisi altına almış durumda.Ama Doğu'da öyle iller var ki örneğin sadece dondurucu soğuk değil bir çok yolun kar yüzünden kapalı olduğu Erzurum'da yaşam adeta çile şeklinde geçiyor.

Erzurum'da dün gece saatlerinde tipi etkili oldu. Yüksek kesimlerde birçok güzergâh ulaşıma kapandı. Erzurum-Bingöl karayolunda da çok sayıda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Vatandaşların mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye yardım ekipleri ulaştı. Aralarında hamile kadınların da bulunduğu 30'a yakın kişi kurtarılarak Çat Bakımevine ulaştırıldı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

KAR ARACI İLE OKULA GİDEN ÖĞRENCİLER

Öte yandan, Erzurum merkeze ve Tekman ilçesine bağlı bazı köy ve mezralarda oturan, eğitimlerini kent merkezindeki ilkokul ve ortaokullarda sürdüren öğrenciler, kış mevsiminde yollar kapalı olduğu için kimi zaman yolculuğun 3-5 saat sürdüğü kar araçları ile okullarını gidip geldiği ya da kiraladıkları evlerde kaldıkları öğrenildi.

Yaz mevsiminde sıcaklığın çok yüksek olduğu Adana da kar altında. Tufanbeyli ilçesinde merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreye ulaşırken, yollar da kapandı.

İlgili Haberler