Erdoğan'dan Suudi Arabistan ile ilişkileri gerecek Kaşıkçı açıklaması

Erdoğan'dan Suudi Arabistan ile ilişkileri gerecek Kaşıkçı açıklaması

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Arjantin'de gerçekleştirdiği basın toplantısında muhalif Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Suudi Arabistan yönetimini açıkça suçlayan ifadeler kullandı.

Arjantin'de yapılan G20 zirvesine katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Lideri Putin, İngiliz Başbakanı May'ın birlikte samimi görüntüler vererek görüştüğü Kaşıkçı cinayetinin azmettiricisi olduğu konuşulan Suudi Arabistan Veliaht Prensi isim vermeden işaret ederek cinayetin çarpıtılmaya çalışıldığını söyledi.

SUUDİ YÖNETİMİNİ AÇIKÇA SUÇLADI

Gazeteciler ile yaptığı basın toplantısında Türkiye'nin dış politika sorunlarına değinen Erdoğan Kaşıkçı cinayetine ilişkin çok çarpıcı bir açıklama yaparak Suudi yönetimini açıkça suçladı.

"BU CİNAYET, TÜRKİYE'NİN KARARLI TAVRI SAYESİNDE AÇIĞA ÇIKMIŞTIR"

Kaşıkçı cinayetine ilişkin Erdoğan, "Hadiseden haberdar olduğumuz andan itibaren, Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Suudi yönetimi tarafından önce inkar edilen, ardından çarpıtılmaya çalışılan ve nihayetinde kabullenilen bu cinayet, Türkiye'nin kararlı tavrı sayesinde açığa çıkmıştır. Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan'dan gerekli desteği göremiyoruz. Kaşıkçı cinayeti bizim için alçakça bir cinayettir ve öyle de kalacaktır. Bu olayı siyasi bir mesele olarak görmedik. Bu mesele sadece bizim değil tüm dünyanın meselesidir. Bu vahşi cinayetin emrini vereninden, uygulayanına kadar tüm sorumluları ortaya çıkartılmadan ne İslam dünyasının ne de dünya kamuoyunun tatmin olması mümkün değildir" diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN O AÇIKLAMASINDAN GÖRÜNTÜLER

BU GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİNDEN ÖZETLER

55-005.jpg

 

 

 

İlgili Haberler