ERDOĞANCI YAZAR ABDULLAH GÜL'Ü RESMEN TEHDİT ETTİ

ERDOĞANCI YAZAR ABDULLAH GÜL'Ü RESMEN TEHDİT ETTİ

Erdoğan seven malum gazetecilerden Abdullah Gül'ün KHK eleştirisine karşı çok ağır sözler geldi. Erdoğan yine sessiz.

Geçmişte Cemaat ve Erdoğan savaşının örtülü bir biçimde devam ettiği günlerde, yandaş yazarların arasında başlayan çatışma nasıl geleceği işaret ettiyse, o günlerin benzerleri yaşanmaya başladı. Bu kez söylenen sözler artık terbiye sınırlarınıda aştı. Abdullah Gül resmen tehdit edildi. Bakın nasıl ? " Kaşınmayın demiyorum"

ÇATIŞMANIN AKTÖRLERİ FARKLI TİPİ AYNI

Sadece  çatışmanın aktörleri değişiyor. Cemaat yazarları ve Erdoğan'ı destekleyenler arasında başgösteren şiddetli kavgada ilgin ortaklık şimdide sürüyor. Ne Erdoğan, ne Gülen çatışmayı üstlenmiş, kavga Erdoğancı ve Gülenci gazeteciler arasında giderek daha çok şiddetlenmişti. 

GÜLEN "FETÖ" OLDU, YERİNE ABDULLAH GÜL VE EKİBİ GELDİ

Bu gün ise benzer bir durum Abdullah Gül ve Erdoğan'a yakın gazeteciler arasında süren benzer çatışma giderek ağırlaşıyor. Abdullah Gül ve ekibi denilen, Davutoğlu, Arınç, Çelik gibi AKP'nin eski ağır toplarına karşı çok ağır suçlama ve hakaretler yöneltiliyor. Ve yine Erdoğan cephesinden bu gelişmelere sessiz kalınıyor. Cumhuriyet Gül'ün geçtiğimiz Cuma günü yaptığı KHK eleştirisi ardından meydana gelen olayları şöyle naklediyor.

SERT İFADELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı her şartta savunan Fatih Tezcan Twitter'dan Abdullah Gül'e tehditler ve ağır ifadelerde yüklendi.

ERDOĞAN'IN SÖYLEYEMEDİĞİNİ SÖYLETTİRDİĞİ KİŞİ İDDİALARI

Fatih Tezcan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Twitter adresinden yazdığı, "Seçim kampanyaları sırasında retorik temelde bir popülizm normal karşılanabilir ve tolere edilebilir. 

Ancak, Makamı üstlenmenin bedeli sorumlu bir şekilde ve ferasetle hareket etmektir. Aksi takdirde, bir yandan ülkenin itibar kaybına yol açarken diğer yandan insanları acıya ve yıkıma sürüklersiniz. 

ABD, son Başkanlık kararlarıyla sadece kendi mirasını görmezden gelmekle kalmıyor; aynı zamanda demokrasi, insan hakları ve serbest ticaret gibi kendi öz değerlerini de yok sayıyor." sözlerine bugün cevap verdi. Tezcan Abdullah Gül'ü tehdit ederek "Kaşınmayın" dedi.

TEZCAN'IN TERBİYE SINIRLARINI AŞAN SÖZLERİ

Eski de olsa bir Cumhurbaşkanı'na "KAŞINMAYIN!" demek istemiyorum. Ama hakikaten sabır taşırıyorsunuz. TEVRİYE YAPMAYIN! @cbabdullahgul

17 Nisan'da Millete ağız dolusu sövecek bazı sinsiler bugünlerde Özgürlük Barış Demokrasi için HAYIR vs diyorlar ya, bak ona çok gülüyorum.

Size 2 sorum var: 1-Hem Abdullah Gül'e yakın olup hem HAYIR diyen yazar var mı? 2-Varsa "Erdoğan'dan sonra ne olacak?" dediğini gördünüz mü?

"Her devrin adamıyız, her rüzgara uyar yelkenimiz" diyemiyorlar. "Gül'ü ve Davutoğlu'nu eleştirmek yanlış" demekle yetiniyorlar. Kusarsın.

İŞTE O YAZIŞMALAR

1-251.jpg

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ

2-217.jpg

İlgili Haberler