ERDOĞAN'A MUHALEFET SESİNİ YÜKSELTİYOR

ERDOĞAN'A MUHALEFET SESİNİ YÜKSELTİYOR

Erdoğan'ı koşulsuz destekleyen medya tarafından Erdoğan karşıtı olarak nitelendirilen ekibin içerisinde olduğu ileri sürülen eski bakanlardan Ömer Dinçer'den çok sert eleştiri

AKP'nin Erdoğan'a muhalif isimleri seslerini yükseltmeye başladı. AKP Kurucusu ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlattığı KHK eleştirileri yayılarak devam ediyor. Bu gün Habertürk'te yayınlanan yazısında sert ifadeler ile AKP politikalarına karşı sert eleştirilerini yineledi.

İHRAÇLARLA İLGİLİ ÇOK SERT ELEŞTİRİ

Habertürk'teki yazılarında AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sıralayan Ömer Dinçer, AKP’nin daha önce üniversitelerde özgürlükleri savunduğunu ifade ederek, “AK Parti iktidara gelirken üniversiteler üzerinde bir yönetim ve denetim kurumu olduğu için YÖK’ün kaldırılması, üniversitelerin idari olarak, özerk ve bilimsel olarak özgür olması, düşünce ve inanç özgürlüğünün sağlanması, devletin insanların kılık kıyafetine müdahale etmemesi için söz vermişti.” şeklinde yazdı.

ÖNCE SÖYLEDİĞİNİN TAM TERSİNİ YAPIYOR

AKP’nin daha önce üniversitelerle ilgili bugün yaptığının tam tersini savunduğu belirten Dinçer, yazısına şöyle devam etti:

“Vakıf üniversitelerinin rektörünü atamayı aklına bile getirmeyen AK Parti, o günlerde devlet üniversitelerinde en çok oyu aldığı halde atanmayan rektörlerin haklarını savunmaktaydı.

Dolayısıyla iktidara gelince, Kamu Yönetimi Reformu Temel Kanunu’nda “Kamu idaresinin amacı, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini kullanmasının önündeki engelleri kaldırmaktır” yazmıştı.

PUSLU HAVADAN YARARLANANLAR

Hiç şüphesiz, normal bir süreçten geçmiyoruz. Kalleş bir darbe teşebbüsü atlatıldı. Bu süreçte ihanet eden, darbeye teşebbüs eden, doğrudan veya dolaylı destek verenlerin, puslu havadan yararlanıp şehirleri işgal etmeye kalkan teröristlerin, teröre ve şiddete açıkça söz ve eylemleriyle katkı sağlayanların cezalandırılmasına hiç kimsenin itirazı olamaz. Aksine, cezalandırılmazsa adalet sağlanmış olmaz.

İlgili Haberler