Erdoğan Onlara Küsmüş

Erdoğan Onlara Küsmüş

Zeytinburnu’nda inşa edilen gökdelenler

MALİYEYİ GÖNDERSEYDİN YA…
 
GÖKDELENLERİ TRAŞLA

Zeytinburnu’nda inşa edilen gökdelenler, İstanbul’un silüetini berbat etti. Rotahaber’in verdiği bilgiye göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bundan son derece rahatsız. Erdoğan’ın gökdelenleri görünce “kahrolduğu”, sahibinden tıraşlamasını rica ettiği, bunu yapmadığı için de onunla konuşmadığını söylediği kaydediliyor.

HABERİ YOKMUŞ

Dün sabah kahvaltısında İstanbul milletvekilleri ile biraraya gelen Erdoğan, gökdelenler konusunda sitemde bulundu.
Erdoğan gökdelenleri eleştirince, bazı milletvekilleri Başbakan’ın bu yapılaşmadan haberdar olduğunu sandıklarını söyledi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, “Hayır neden olsun. Bunları görünce kahroluyorum. Benim bu yapılardan haberim olması mümkün değil. O tarafa gitmemişti. Gökdelenler yükselince gördüm. Yapılan her binadan benim haberimin olması mümkün değil,” şeklinde konuştu.
Ancak burada hemen eklemek gerek, hoşuna gitmeyen bir durum olduğunda Başbakan Erdoğan, mutlaka bir çözüm buluyor. Hürriyet gazetesine Maliye Bakanlığı yetkililerini gönderdiği gibi, buraya da Maliye Bakanlığı yetkililerini gönderebilir ve bu çirkin yapılaşmayı engelleyebilirdi. Hala da engelleyebilir, çünkü inşaat devam ediyor.

KÜSMÜŞ

Ama Başbakan, böyle bir yola gideceğine, inşaat şirketinin sahipleriyle artık konuşmadığını söylüyor. Yani çocuk gibi onlara küsmüş.
Bu küslüğün yaptırımı ne? İstanbul’un silüetinin bozulması karşılığı, inşaat sahiplerinin Başbakan ile küs olmaları yeterli bir önlem mi?
Sizce bu işte bir tuhaflık yok mu?