EN ZOR MATEMATİK SORULARINI ÇÖZEN UYGULAMA

EN ZOR MATEMATİK SORULARINI ÇÖZEN UYGULAMA

Apple, öğrencilerin en büyük zorluğu yaşadığı ders olan matematik için büyük bir yenilik getirdi. Apple'ın uygulama mağazası App Store'da yerini alan Mathpix uygulaması ile artık trigonemetri, integral, türev ve kökler gibi bir çok konuda birbirinden zorl

TeknoYo'da yer alan habere göre, Matematik problemlerini çözen akıllı telefon uygulaması Mathpix, Apple’ın uygulama mağazası App Store’da yerini aldı. Ücretsiz olarak indirilebilen Mathpix, telefonun kamerasını kullanarak, aritmetik,kesirler, cebirsel denklemler, kökler, logaritma, trigonometri, integral, türev ve sonsuz seriler ile ilgili soruları çözebiliyor. 

‘Matematik soruları çöz’ uygulamasının cevaplayabildiği sorular arasında, lineer cebir, matrisler ve çok satırlı denklemler de bulunuyor.

“Daha hızlı ve daha kolay matematik” sloganıyla geliştirilen Mathpix, yapay zekaya dayalı derin öğrenme (deep learning) ve akıllı telefonların görsel tanıma teknolojilerini kullanıyor. El yazısı tanıma özelliğide bulunan Mathpix, problemlerinin adım adım çözümlerini de gösterip, grafiklerini de çizebiliyor.
Ücretsiz olarak indirilebiliyor

Ücretsiz olarak indirilebiliyor

Uygulama ile bir problem çözebilmek için yapılması gereken tek şey ise, Mathpix’i açıp, ekranda, tahtada veya kitapta, dijital formatta veya el yazısı ile yazılmış olan bir matematik probleminin kamera ile fotoğrafını çekmek. 

Stanford Üniversitesi’ndeki doktora öğrencisi Nicolas Jimenez tarafından geliştirilen Mathpix uygulaması şu anda iOS işletim sistemli cihazlara ücretsiz olarak indirilip, kullanılabiliyor.

TeknoYo