DÜNYANIN EN HIZLI ADAMINDAN MÜTHİŞ AÇIKLAMA

DÜNYANIN EN HIZLI ADAMINDAN MÜTHİŞ AÇIKLAMA

"Tek başıma atletleri dopingden koruyamam"

"Tek başıma atletleri dopingden koruyamam"

Dünyanın en hızlı insanı olan ve toplamda 14 Dünya ve Olimpiyat Madalyası sahibi Jamaikalı ünlü atlet Usain Bolt, 22-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'na koşmak için gittiği Çin'in Başkenti, Pekin'de açıklamalarda bulundu.

15. DÜNYA ATLETİZİM ŞAMPİYONASI

2008 Pekin Olimpiyatlarında altın madalya kazandığı şehre 15. Dünya Atletizm Şampiyonası için geri dönen Bolt, "Tekrar burada olmak çok güzel. Pekin benim için her zaman önemli bir şehir ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Cumartesi günü piste çıkmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

"NEREYE GİTSEM BANA SADECE DOPİNG OLAYLARI SORULUYOR"

Atletizm Dünyasında son yıllarında sürekli yaşanan doping skandalları hakkında da değerlendirmelerde bulanan Jamaikalı ünlü atlet, "Doping olayları son zamanlarda atletizm dünyasında gerçekten çok fazla konuşulmaya başlandı. Nereye gitsem bana sadece doping olayları soruluyor. Bu bence çok üzücü bir durum. Ama bu konuda yapabileceğimiz bir şey maalesef yok. Umarım bu Dünya Şampiyonası'nda rekabet ön planda olur ve bu konular konuşulmaz" ifadelerini kullandı.

"TEMİZ ÇALIŞAN SPORCULARIDA GÖRMEK LAZIM"


Atletlerin neden doping yaptığı ile alakalı soruya ise Olimpiyat Şampiyonu Usain Bolt, "İnsanlar kendilerine benim kazanmam lazım diyor, ve bu tip olayları yapıyorlar ama kariyerleri boyunca temiz çalışan bir çok sporcu da var. Bunları da görmek lazım " dedi. "Tek başıma atletleri dopingden koruyamam" diyen Bolt "Atletizm sporunu kurtarmak, doping olayları yaşanmadan ileri gitmek sadece benim değil tüm sporcular için sorumluluktur" ifadelerini kullanarak açıklamalarını bitirdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı