DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN SARAY İNTERNETİ

Uzun süredir yazmıyordum. Nedenim ise çok netti. Yazsam ne olacak, yazmasam ne olacak kaygısızlığı.  

MUHALEFETE AKP'DEN ÇOK SALDIRAN NİHAT GENÇ'İN BİLE KAFA KARIŞIK

Nihat Genç ilginç bir laf etmiş köşesinde. “Sıra hepimize geliyor” diyor. Yeni anlamış. Belki de bende aynı kaygıyla “oturup yazayım demişimdir” . Ancak sıra bize çok önceden zaten gelmişti. Tehditler, eve gelen polisler, avukatlardan ihtarnameler.

BİZE DE HERKES DÜŞMAN

En ilginç olan tarafı ise tehditler sadece iktidardan değil, taa Pennsylvania’dan başlayıp, Melih Gökçek ile devam eden, yandaş işadamları ile süren,  bakanlar milletvekilleri ile tuhaf bir halde liste giderek uzayıp duruyor. En son Bilal Erdoğan’ın avukatları mail üstüne, mail atıyor. Yargı bize çalışıyor yani.

İçlerinde Ankara Sanayi Odası Meclisinden sıra arkadaşım, Limak ,Nihat  Özdemir bile var tehditçiler içerisinde. Yani korkunun ecele faydası yok. Daha öncede yazmıştım alıp götürecekleri yer, girip çıkmadığımız bir yer değil. Bekliyoruz her an.

KİME SALDIRSAK İLKESİZLİĞİ

Biz bu durumlara zaten aşılıyız ama AKP ve Erdoğan’ın yaptıkları dururken,  muhaliflerin kusurlarını gören , muhalif bir gazete kapatılınca “Okuru bize gelir” diye ellerini ovuşturan, “Muhalifimsi” medya ve ahkamcıları,  sıra kendilerine gelince her şeyi daha net görebilecekler sanırım.

Nereden? Tabi ki zindanlardan.

Tıpkı Cumhurbaşkanlığı seçiminde  Erdoğan ile uzlaştıklarını sanarak ona oy verdiren Kürt siyasetçiler gibi.

İRİLİ UFAKLI EL ÖPMEYEN MEDYANIN YOLU

Neyse ben ahkâmı bırakıp medya sokağının işbirlikçilerinin başına daha neler geleceğinin belgelerini ortaya koyayım da, anlasınlar sonlarının ne olacağını. Bizim sonumuz zaten belli de onlara sürpriz olması

 Aslında Erdoğan ve AKP geri dönüşü olmayan bir yola girmiş durumda.  Yani kimsenin gözünün yaşına bakmayacak durumda.  Azda olsa kendisine muhalif olan ya da muhalif değilse bile olup biteni yansıtıp, Erdoğan’ı kızdıran tüm medya kuruluşları nasıl dizginlenir konusunu aylar öncesinden çözülmüş bile.

TEK ETKİN MUHALİFLER İNTERNET ORTAMINDA ÇALIŞIYOR

En büyük tehlike arz eden internet siteleri  nasıl kontrol edilebilir? Diğer medya kuruluşları gibi önce el koyup kapatmak, ya da kayyum atayıp TMSF üzerinden makul kimselere devretmek mümkün.

Ancak bu uzun yol gerçekleştirilinceye kadar, bu siteler her şeyi yazıp çiziyor, kapatılsa da ertesi gün, yeni bir adreste tekrar yayına başlıyor. Bu soruna bir çözüm yolu bulmalı.

Bu konuda AKP’nin bir ABD yazılım firması ile anlaşma imzaladığı, hatta çalışanlarının bazılarının istifa ettiği haberlerini duymuştuk ama gülüp geçmiştik. Tıpkı “seçsis “gibi bunu da umursamadık.

MUHALİF HABERLER NEDEN OKUNMUYOR?

Biz tüm muhalif siteler gibi, haberlerimiz artık neden okunmuyor falan derken, Erdoğan ve AKP bu işe çoktan çözüm bulmuş bile. Ve aylardır zaten o çözümle yaşıyor muşuz haberimiz yokmuş.

İnternet sitelerinin reytinglerini reklam verenler için ölçen bir site var. Adı Alexa.com. Dileyen gidip, Google, Facebook dâhil dünyada yayın yapan tüm sitelerin,” kaç okuru var, dünyada ve bulunduğu ülkede kaçıncı sırada” hepsini görebilir.

Buraya kadar anormal bir durum yok. Ama darbe girişiminin ardından her şey tuhaflaşmış durumda. Anılan tarihte bilindiği gibi diğer olayların tersine normal hızının bile üstünde çalışan internet, tüm haber sitelerinin reytinglerini coşturmuştu.

 AKP DESTEKÇİLERİ UÇUŞTA

2-190.jpg

Ama bir ay sonra  ne olduysa olmuş , AKP’yi destekleyenler uçuşa geçmiş, muhalif olanlar ya da merkez medya diye anılanlar birbirinin aynı bir şekilde düşmüşler. Daha da ilginç olanı ise  ayrı bir tuhaflık. Düşüş yaşayan bu sitelerin grafikleri neredeyse birbirinin aynısı görüntüde.  

Yani görünmez bir el bu sitelerin okurları önüne barikat kurmuş, birazını geçiriyor, çoğunu engelliyor.

AYNI TARİHTE DÜŞENLERE ÖRNEK GÖSTERELİM ( BÜYÜK OLANLAR )

sozcu-hurriyet-oda-tv.jpg

PEKİ; ERDOĞAN’A DESTEKLERİ NET OLAN 3 SİTENİN DURUMU NE ?

Burada dikkat çeken 2 nokta var. Yeni akit ve İnternet haber farklı zaman dilimlerinde aniden çakılmışlar. Birbirinin aynı şekilde çakılmalarının o tarihlerde Saray'ın aleyhine yazmaları olabilir mi bilmiyoruz ? Örneğin İnternet haberin biraz cemaatçi biraz AKP li yayın dönemi kararsızlığında almış olduğu ders olabilir mi? Ama Yenişafak istikrarı hiç bozmamış.

 

yeni-akit,yenisafak,internet-haber.jpg

 

BÜYÜK KÜÇÜK NE KADAR MUHALİF SİTE VARSA AYNI

Komünist parti yayın organı Sol Haber ise aynı akıbete uğramış. Görünmez eli onu da tırpanlamış. Yine diğerleri gibi aynı tarihte aynı düşüş grafiği..

7-047.jpg

MUHALİF YURT, BİRGÜN VE DİKEN’DE AYNI

8-yurt.jpg

15-birgun.jpg

9-diken.jpg

BİZ TARAFSIZ YAYIN YAPARIZ DİYENLER NE DURUMDA

Adları merkez medya olarak geçenlerin durumu da farklı değil. Biliyorsunuz hepsi de biz tarafsızız diyenler. Ama kamuoyunda 3 maymunlar diye adlandırılan merkezcilerinde internet borularına musluk takılmış. Neden açık ve net bir biçimde Erdoğan’ı göklere çıkarıp biat ettik demiyorlar.

Bakın hepsi de aynı durumda.

5-078.jpg

10-haberturk.jpg

11posta.jpg

13-milliyet.jpg

EN İLGİNÇ GRAFİK

Bu da hapisten çıktıktan sonra ani bir şekilde Erdoğan desteğine başlayan ve darbe girişimine en hızlı teşhis koyan Siyasi hayatı boyunca birbirinden ilginç dönüşlerle tarih yazan Doğu Perinçek’in ydınlık gazetesinin grafiği. Darbenin ardından internet sitesi öyle bir uçuşa geçmiş ki Alexa bile grafiğinde tam gösteremez olmuş. Resmen uçmuş. Bu uçuşların aynısı için bakınız havuz medya grafikleri.

17-aydinlik.jpg

Sonuç; Erdoğan işte böylesi grafiklere sahip bir medyanın bulunduğu ülkede “Başkanlık Referandumuna” gidecek.

Peki; Kazanır mı, Kaybeder mi?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar