Devlet  Bahçeli Erzurum'dan sonra Denizli adayını da geri çekti

Devlet Bahçeli Erzurum'dan sonra Denizli adayını da geri çekti

MHP AKP ile ittifak görüşmeleri devam ederken varılan anlaşmalar gereği Denizli adayı Ebru Leman Kalkan'ı AKP lehine geri çekti, daha önce geri çekilen Erzurum adayı Serdar Sevimli için sosyal medyada büyük tepki oluşmuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yaklaşan yerel seçimler öncesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayını geri çekti.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ KAPSAMINDA

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, yaptığı açıklamada yerel seçimler için Denizli'de ilk aday belirleyen ve açıklayan partinin kendileri olduğunu belirtti. Başkan Birtürk, yapılan ittifak görüşmeleri kapsamında partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ebru Leman Kalkan'ın geri çekildiğini ifade etti. Başkan Birtürk, açıklamasında ayrıca Denizli ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da çekildiğini söyledi.

GENEL MERKEZ KARARI

Başkan Birtürk, "Başkan adayımız mimar Ebru Leman Kalkan'ı kamuoyuna tanıtmıştık ancak son gelişen ittifak görüşmeleri çerçevesinde Erzurum ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının geri çekildiği bilgisi bizlere ulaşmıştır. MHP, Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmayacaktır" dedi. Öte yandan , MHP Erzurum adayı Sevimli'den flaş çağrı! Geri çekilmişti .Cumhur İttifakı gereği MHP Erzurum adayı Prof. Dr. Serdar Sevimli’yi aday göstermeyecek.

(Gökten Ceylan /İHA)

İlgili Haberler