Erdoğan 20 ilin belediye başkanını daha açıkladı

Erdoğan 20 ilin belediye başkanını daha açıkladı

Erdoğan'ın gurup toplantısında Ankara , İzmir ve 20 ilin belediye başkanlarını açıklaması ancak bu sefer sahnede tanıtım yapmaması İstanbul adayını ise açıklamak yerine ertelemesi kafaları karıştırdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin gurup toplantısında Mart ayında yapılacak yerel seçimler ile ilgili Ankara İzmir ve 20 diğer ilin belediye başkan adayını daha açıkladı. 

Bu gün açıklanması beklenen İstanbul adayı ise Erdoğan'ın Arjantin seyahati sonrasına kaldı. Bu erteleme ise siyasi çevrelerde farklı yorumlara yol açtı.

MHP İLE İSTANBUL GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR MU?

AKP'ye yakın çevrelerden elde edilen bilgilere göre İstanbul adayı Binali Yılşdırım olarak çok önceden beri kesinleşmiş olduğu halde MHP ile sürüdürülen ittifak görüşmelerinde henüz tam anlamı ile anlaşma sağalanamadığı bu yüzden istanbul adayının açıklanmasının ertelendiği ileri sürüldü. İşte Erdoğan'ın gurpta yaptığı konuşmanın ayrıntıları.

AÇIKLANAN 20 BELEDİYE BAŞKANI ADAYI

AFYON'DA DURUM

Afyonkarahisar – Mehmet Zeybek (AKP eski il başkanı)


Erdoğan Afyon'da yakından tanınan eski bir milli görüşçü olan ve görüntülerde Fettullah Gülen'i eleştirirken görünen Mehmet Zeybek'i aday yaptı. 

MHP VE İYİ PARTİ ADAYLARI ÖNEMLİ

Afyon merkez sağ profili olan bir il olmasına rağmen yerel medyada yapılan haberlerde MHP'nin Mehemet Zeybek'e destek vermemesi halinse zorlanacağı yorumları yapılıyor. MHP aday çıkarırsa ve İYİ parti'de son seçimlerde aldığı % 15 oyu yükseltirse Mehmet Zeybek zora düşebilir iddiaları gündeme geliyor.

FETHULLAH GÜLENİ BÖYLE ELEŞTİRMİŞTİ

MEHMET ZEYBEK KİMDİR?

Mehmet Zeybek, 01.01.1954 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Merkez Çayırbağ Kasabasında bitirdi. 1967 yılında girdiği Afyon İmam Hatip Lisesinden 1973-1974 öğretim yılında mezun oldu. Üniversiteye girişte Meslek Liselerinin problemlerinden dolayı 1975 yılında fark derslerini verip Afyon Lisesini tamamladı. 1976 yılında girdiği Üniversite sınavında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandı. 1981 yılında üniversiteden mezun oldu. Atamaların yasak olduğu bu dönemde Gölcük Deniz Kuvvetlerinde yedek subay olarak askerliğini yaptı. Lise çağlarından beri uğraştığı inşaat işleriyle iştigal etti. Halen kendime ait inşaat şirketinde Yap-Sat işleriyle uğraşıyor. Gerek lise gerekse üniversite hayatında MTTB üyesi olarak çalıştı. Mehmet Zeybek, siyasi hayatına Refah Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. Sırasıyla; Fazilet Partisinde Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999 Yerel Seçimlerinde İl Başkanlığı görevinde yer aldı. AK Parti İl Kurucu Üyeliği, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2002 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu. Son kongreden bu tarafa da İl Teşkilat Başkanı olarak görev yapmaktaydı. 09.05.2009 tarihinde yapılan İl Kongresinde İl Başkanı oldu.

Mehmet Zeybek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İŞTE TAM LİSTE GÖRÜNTÜLERİ

Afyonkarahisar – Mehmet Zeybek (AKP eski il başkanı)

Ankara – Mehmet Özhaseki (AKP Genel Başkan Yardımcısı)

Balıkesir – Yücel Yılmaz (Karasi İlçe Belediye Başkanı)

Bingöl – Erkan Arıkan (Bingöl Gençlik Hizmetleri)

Çanakkale – Ayhan Gider (AKP eski milletvekili)

Çankırı – Hüseyin Boz (Mevcut Belediye Başkanı)

Çorum – Halil İbrahim Aşgın (Hitit Üniversitesi öğretim üyesi)

Eskişehir – Burhan Sakallı

Hatay – İbrahim Güler (AKP İl Başkanı)

İzmir – Nihat Zeybekçi (Eski bakan)

Karaman – Mahsut Sami Şahin (Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili)

Konya – Uğur İbrahim Altay (Konya Büyükşehir Belediye Başkanı)

Mardin – Mehmet Vecdi Kahraman

Muş – Feyat Asya

Sakarya – Ekrem Yüce (Çaykur Genel Müdürü)

Sivas – Hilmi Bilgin (Adalet Bakan Yardımcısı)

Tokat – Eyüp Eroğlu (Tokat Belediye Başkanı)

Trabzon – Murat Zorluoğlu (Van Valisi)

Uşak – Mehmet Çakın (AKP İl Başkanı)

Yozgat – Celal Köse (AKP İl Başkanı)

Kalan 21 ili dönüşümüzde inşallah açıklayacağız. ”

İlgili Haberler