CHP'den Hulusi Akar'a sert çıkış

CHP'den Hulusi Akar'a sert çıkış

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan 2 gün önce açıklanan ve Hulusi Akar'ın Darbe Komisyonu sorularına verdiği yazılı yanıta sert eleştiri getrdi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, düzenlediği basın toplantısında, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini kamuoyuyla paylaşırken Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Darbe Komisyonu sorularına verdiği yanıtlara ilginç bir açıklamada bulundu. Akar'ı sert bir dille eleştiren Tezcan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle

ORGENERAL AKAR'IN YANITLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: NİYE GİDİP İFADE VERMEDİ?

CHP Sözcüsü Tezcan, açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun sorularına verdiği yanıtlar hakkında görüşü sorulan Tezcan, "Cevaplarını okudum. Genelkurmay Başkanı'nın doğrudan gidip, komisyonda ifade vermesi gerekirdi; çünkü tek taraflı sorularla değil, bir diyalog halinde soruların sorulup cevapların alınması gerekirdi.

Genelkurmay Başkanı'nın neden bundan kaçındığını anlamak istiyoruz. O cevabı bekliyoruz. Niye gidip vermedi? Genelkurmay Başkanı'nı oraya gönderme yetkisine sahip siyasi iradenin, Genelkurmay Başkanı'nı komisyona niye göndermediğini de merak ediyoruz.

Bu da izaha muhtaçtır. 8 sayfa açıklama, dişe dokunur bir şey yok. Ciddi bir şey yok. Böyle bir ciddi olayda verilebilecek en gayriciddi cevaplardır, diye düşünüyorum" diye yanıt verdi.

"KAMUFLAJ ARACI OLARAK ÖN RAPOR HAZIRLANMAYA ÇALIŞILMIŞ"

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun açıkladığı ön raporla ilgili ayrıntılı değerlendirme yaptıklarını belirten Tezcan, "Önümüzdeki hafta da komisyon üyesi arkadaşlarımız, ayrıntılı olarak kendi raporlarını, kendi açıklamalarını kamuoyuyla paylaşacak. 'Darbe Komisyonu ön raporu' diye açıklanan rapor, aslında darbenin siyasi ayağını örtme, gizleme çabasının çok açık şekilde görüldüğü bir rapordur. Buna rapor, demek doğru değil. Bir gizleme, kamuflaj aracı olarak bu ön rapor hazırlanmaya çalışılmıştır. Bu rapor, AK Parti'nin FETÖ ile ittifakını unutturma ve saklama telaşı içerisinde hazırlanmış bir rapordur" dedi. 

"AK PARTİ HÜKÜMETİ FETÖ'YÜ DEVLETE YERLEŞTİRMİŞTİR"

FETÖ'yü devlete AK Parti'nin yerleştirdiğini savunan CHP Sözcüsü Tezcan, şöyle konuştu: "Rapora baktığınızda şu telaşı seziyorsunuz. 'FETÖ, cemaat her neyse önceki bütün hükümetler döneminde varmış; AK Parti döneminde kucağında bunu bulmuş'.

Bu algıyı kurgulamaya dönük bir raporla karşı karşıyayız. Oysa söylenebilecek tek bir şey vardır. Eğer FETÖ'nün devlete sızmasından söz ediliyorsa bu sızma, AK Parti iktidarından önceki hükümetler dönemi için söylenebilir; ama AK Parti dönemi için sızmadan bahsedilemez.

Tam tersine AK Parti'nin FETÖ'yü doğrudan doğruya devlete yerleştirmesi söz konusudur. Evet, AK Parti döneminde bir sızma yoktur; çünkü yerleştirme vardır. Bir ittifak vardır. İttifak halinde devleti yönetme anlayışı ve kararlılığı vardır. İttifak halinde bütün muhalifleri yok etme anlayışı vardır. 'AK Parti hükümetine FETÖ sızdı' denemez diyorlar. Doğrudur; çünkü AK Parti hükümeti, FETÖ'yü devlete yerleştirmiştir. Bir sızma değil, yerleştirme söz konusudur"

İlgili Haberler