CHP'den Hulusi Akar'a çok sert sözler

CHP'den Hulusi Akar'a çok sert sözler

CHP Milletvekili Gamze İlgezdi Genelkurmay başkanı Hulusi Akar'a yazdığı mektupta çok sert ifadeler kullandı.

Geçen hafta canlı yayında Atatürk ve manevi kızı Afet İnan'a yapılan ağır saldırı sonrası tepkiler giderek büyüyor. Konuya ilişkin tüm kesimlerden tepkiler gelmesine karşın TSK'nın bu konuda hiç bir açıklama yapmaması CHP'de tepkiye neden oldu.

SERT MEKTUP

CHP Milletvekili Gamze İlgezdi, Mustafa Kemal'e yönelik hakaretler sonrası açıklama yapmayan Hulusi Akar'a bir mektup yollayarak, "Mustafa Kemal'e yönelik, edep sınırlarını aşan, haysiyet ve şeref kavramlarıyla bağdaşmayan hakaretlere karşı, sinesinden çıktığı, evi, ocağı bildiği, Başkomutanı olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerinin şahsında, makamınızın sessiz kalması anlaşılır değildir" dedi.

İŞTE O AĞIR ELEŞTİRİ MEKTUBU

Anımsatmak isterim ki, Harbiyeli Mustafa Kemal'in apolet numarası 1283'tür. Ve her yıl geleneksel “Harbiyeli Yoklamasında”, 1283 numarası okunduğunda, salonda bulunan tüm harbiyeliler ayağa kalkarak “İçimizde” diyerek yoklamaya katılırlar.

MAKAMINIZIN SESSİZ KALMASI

Ne var ki, ömrünü adadığı büyük mücadelede “Gazi” unvanı alarak, şehitlikten sonraki en kutsal mertebeye erişmiş Harbiyeli Mustafa Kemal'e yönelik, edep sınırlarını aşan, haysiyet ve şeref kavramlarıyla bağdaşmayan hakaretlere karşı, sinesinden çıktığı, evi, ocağı bildiği, Başkomutanı olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerinin şahsında, makamınızın sessiz kalması anlaşılır değildir.

AYNI ZAMANDA SİLAHLI KUVVETLEREDE HAKARET ETMEKTEDİRLER

Unutmayınız ki, rejimin değiştiğine inanarak, ülkenin kurucusuna ve milletimizin ortak değeri olan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etme hakkını kendilerinde bulanlar, aynı zamanda, Genel Kurmay Başkanı olduğunuz Türk Silahlı Kuvvetlerine de hakaret etmektedirler.

Genel Kurmay Başkanı olarak, Başkomutanınıza hakaret edilmesine bir tepki vermeyişiniz, emir-komuta zinciri içinde, sıkı bağlarla birbirine bağlanarak, bir bütün olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin binlerce yıllık geleneğine ters düşmektedir.

SUSKUNLUĞUNUZ TSK'YA ZARAR VERMEKTEDİR

Suskunluğunuz, büyük bir aile olan Türk Silahlı Kuvvetlerine zarar vermekte, Atatürk'e hakaret ederek kişiliğini ve anısını küçük düşürdüğüne inan kişileri ise cesaretlendirmektedir.

İlgili Haberler