CHP ile İYİ Parti ' İttifak Görüşmelerinde ' flaş gelişme

CHP ile İYİ Parti ' İttifak Görüşmelerinde ' flaş gelişme

CHP ve İYİ Parti arasında süren ittifak görüşmelerinde büyük oranda anlaşma sağlandığı ve iş birliği içerisinde seçime girilecek mevcut illere ilaveten biri büyükşehir olmak üzere 46 ilde daha anlaşma sağlandığı bildirildi

CHP ile İYİ Parti arasında  31 Mart 2019 günü yapılacak yerel seçimler ile ilgili ittifak görüşmelerinden olumlu sonuçlar çıktı. CNN Türk'ün haberine göre, 21 büyükşehirde ki ittifak giderek büyüyor. 

25 İL DE DAHA ANALAŞMA SAĞLANDI

Görüşmelerde sağlanan anlaşmalara göre 1'i büyükşehir 25 il daha eklendi. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen görüşmelerde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde de anlaşma sağlandı. İYİ Parti CHP'nin adayı milletvekili Ali Öztunç'u destekleme kararı aldı. Bunun karşılığında ise CHP Elbistan ilçesini İYİ Parti'ye bıraktı. Kahramanmaraş dışında 24 ilde daha iki parti uzlaşıya vardı.

CNNTÜRK BÖYLE VERDİ

ADAY ÇIKARILMAYACAK İLLER

Edinilen bilgilere göre, CHP'nin elindeki 8 il belediyesi ile birlikte Bolu, Kırşehir, Sivas, Erzincan, Artvin, Rize, Bilecik ve Bartın'da İYİ Parti aday çıkarmayacak. CHP ise bunun karşılığında, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir ve Osmaniye'de İYİ Parti adayını destekleyecek. Bir son dakika değişikliği olmazsa Elazığ ve Yozgat'ta da CHP aday çıkarmayacak ve bu iki il de İYİ Parti'ye bırakılacak.

ORDU HALA MASADA

Bu illerdeki anlaşma ile ittifaktaki il sayısını 46'ya çıkaran iki parti, Ordu Büyükşehir Belediyesinde ittifak yapılıp yapılmayacağını da yeniden görüşecek. Ayrıca Amasya ve Aksaray gibi bazı iller de müzakere edilecek.

BU HAFTA GÖRÜŞMELER TAMAMLANACAK

Bu hafta içinde bir araya gelerek ittifak görüşmelerini tamamlamayı planlayan partiler arası heyetin önündeki en büyük sorun ise ilçeler. Ankara Eetimesgut, Antalya Kepez ve Muğla Bodrum gibi ilçelerdeki kriz henüz aşılabilmiş değil. 

İLÇE KRİZLERİ BU HAFTA SONUÇLANACAK

Bu hafta yapılacak görüşmelerde bu ilçelerde uzlaşı aranacak. Sağlanamazsa her parti kendi adayı ile yarışa katılacak. Görüşmelerde İstanbul ve İzmir gibi anlaşma sağlanan diğer büyükşehirlerin ilçelerinde de nasıl bir dağılım olacağı netleşecek.

001.jpg     00770-001.jpg

 

İlgili Haberler