Camide Namaz Kıl Tablet Bilgisyarı Kap Kampanyası

Camide Namaz Kıl Tablet Bilgisyarı Kap Kampanyası

CAMİDE 180 VAKİT NAMAZ KILIP TABLET BİLGİSAYAR ALDILAR

CAMİDE 180 VAKİT NAMAZ KILIP TABLET BİLGİSAYAR ALDILAR
 
Halit YILMAZ/AKDAĞMADENİ (Yozgat)

YOZGAT'ın Akdağmaden İlçesi'ne bağlı Dayılı Köyü Camii İmamı Cebrail Öztürk'ün 180 vakit camiye gelen çocuklara, köy halkının da desteğiyle aldığı tablet bilgisayarlar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun da katıldığı törenle verildi. Uygulamanın örnek oluşturacağını belirterek, daha önce imamı kutlayan Yozgat Müftüsü Poçanoğlu, köy çamisindeki törende, projeyi hayata geçiren imam Öztürk'ü kutladı.
 
Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, 5 vakit namaz kılan insanların günahlarından temizlendiğini belirtirken, çocukların namaza devam ederek, anne ve babalarına, ülkeleri ve tüm insanlara dua etmelerini isterken, diğer camiler için de örnek bir proje olduğunu kaydetti. Akdağmadeni Müftüsü Faruk Latifoğlu ise hediyeleşmenin önemine dikkat çekerken, "Camiye gelip bizleri sevindiren çocuklarımızı sevindirmek istedik. Projeyi destekleyen köy şükranlarımı sunuyorum" dedi. 
 
Köy İmamı Cebrail Öztürk ise, verdiği sözden dolayı mahçup olmayıp, yerine getirmenin huzuru içinde olduğunu belirtirken, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Öztürk, "Çocuklarımız artık namazları camide cemaatle kılıyor" diye konuştu.
 
Dayılı Köyü Camii'ne giderek namaz kılan 31 öğrenciye tablet bilgisayar, 19 öğrenciye kol saati hediye edildi. İmam Öztürk, projeye katılıp, ancak çeşitli nedenlerle devam edemeyen çocukları da ödüllendireceğini kaydetti.