BU KALEMLER YEŞERİYOR

Tuhaf bir Oğlak burcuyum. Oğlaklar, genelde tutucu ve eskiye bağlıdır; yenilikleri kolay kolay kabul etmez ve onlara zor adapte olurlar denilir. Bende ise bu durum tam tersi. Nerede bir yenilik var, inceleyeyim, bakayım ve hayatımın ne kadarına uygulayabileyim ona bakarım. 

UZUN ZAMANDIR DUYUYORDUM

Sosyal medyada birkaç kez görmüştüm. Kalemler yeşeriyormuş. İlk başlarda pek incelememiştim, ama daha sonra sık sık görmeye başlamıştım "KALEMLERİNİZ ÇİÇEK AÇIYOR" diye. Sonra oturdum sayfalarını inceledim. 

TALAN EDİLEN DOĞAYI TANITMANIN EN GÜZEL YOLU

Büyük şehirlerde yaşayan çocuklarımız, şehir parkları haricinde doğayı pek tanımıyor. Yemeklerimizde kullandığımız baharatların, otların doğadaki halini pek bilmiyorlar. Mesela ben kekik kokusunu çok severim. Bana her kokladığımda hafif bir esrime yaşatıyor. Taze kekik, beni adeta benden alıyor. İşte hem bizlere hem de taze kekiğin ne olduğunu öğrenecek çocuklarımıza güzel bir fırsat.

HEM YAZALIM HEM DE DOĞAYI TANIYALIM

 Çocuklarımız daha fazla doğadan kopuk olmasın. Zaten dört duvar arasında, doğayla belki de bahçe ya da evdeki çiçekler haricinde fazla temasları yok, bu yeşeren kalemler ile bir nebze olsun doğayı tanıma fırsatı yakalasınlar hiç olmazsa. 

Kalemleri alalım, bol bol yazı yazalım, yazdıralım ve sonra da onları biz değil çocuklarımıza ektirelim alttaki resimdeki gibi.

HEM EĞLENELİM HEM DOĞA SEVGİSİNİ AŞILAYALIM

Çocuklar, kendi başlarına bir işe kalkıştıkları zaman hele hele o işi başardılar ise çok mutlu olur, kendilerine güveni artar. Bu yeşeren kalemler, tam da böyle bir fırsatı sunuyor onlara. Kendi kalemlerini kendileri eksinler. Bu kalemlerde on çeşit bitki var. Hepsinden alalım ve çocuklarımıza hangisini ekmek istiyorlarsa onları ektirelim. Bırakalım kendileri eksin bitkilerini. Hem bitki ekmeyi öğrenecek, hem doğa sevgisi artacak hem de el becerileri ve kendilerine olan güvenleri artacak. 

Sosyal medyadaki sayfalarına girip inceleyelim. Hem ucuz, hem de muazzam bir proje. Tam da doğaları gittikçe talan edilen ve iyice betona mahkum olan çocuklarımız için müthiş bir fırsat. Ben şahsen kekikli kalemleri çok begendim. Mis gibi kekik kokuyor :-))))

 

jlzuc_eh-001.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar