Boşanmak isteyen eşine kurşun yağdırdı

Boşanmak isteyen eşine kurşun yağdırdı

İstanbul'da boşanmak isteyen eşini defalarca kurşunlayarak öldüren tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına sanık Recep İnkçe cezaevinden getirilirken, maktul Nisa Ece İnkçe’nin ailesi ve avukatı da salonda hazır bulundu.
 
"PLANLAYARAK ÖLDÜRMÜŞTÜR"


Sanığın avukatı bulunmadığından dolayı savunması alınamadı. Maktulün ağabeyi Bedrettin Ece ifadesinde, "Kız kardeşim sanıkla evliydi. Sanık kız kardeşimi boşanma davası açtığı için planlayarak öldürmüştür, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

"KARDEŞİMİ GÖTÜRMEK İÇİN EVE GELDİ, ELİNDE BIÇAK VARDI"


Ağabey Hasan Ece ise, kız kardeşinin sanık tarafından sürekli şiddet gördüğünü söyleyerek, "Olaydan 8 ay önce kız kardeşim sanığın şiddetine daha fazla dayanamayarak evini terk etti, annesinin evine döndü. Ancak sanık kız kardeşimi telefonla sürekli tehdit ediyordu. Bir gün kız kardeşimi götürmek için eve geldi, elinde bıçak vardı. Araya girerek kendisini engelledim, kapıyı kapattım. Sanık kapıyı tekmeleyerek ve küfür ederek ayrıldı. Kız kardeşime sanığın telefonlarını açmamasını söyledim. Bana kendini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi" şeklinde konuştu.
 
"EVDEN ÇIKTI, ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM"


Olay gününü anlatan Hasan Ece, "Kardeşim olaydan bir gün önce internetten iş ilanı görmüş ve ertesi gün görüşmeye gideceğini söyledi. Ancak sanık her zamanki gibi o gün de arayarak kendisini tehdit etmiş, birlikte gidelim iş görüşmesine demiş. Kız kardeşim iş görüşmesi için evden çıktı, akşam dönmeyince aradım cevap vermedi, mesajlarıma cevap vermedi, ertesi gün kardeşimin öldürüldüğünü öğrendim. Sanıktan şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.


Recep İnkçe

 

SANIĞIN İFADESİ BİR SONRAKİ DURUŞMADA ALINACAK


Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın savunmasının bir sonraki celsede avukatı huzurunda alınmasına ve maktulün cep telefonları HTS kayıtlarının ilgili birimlerden istenmesine ve Bedrettin Ece ve Hasan Ece, anne Caziye Ece’nin davaya katılma taleplerini kabul ederek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 
VÜCUDUNDA 4 KURŞUN ÇEKİRDEĞİ BULUNMUŞTU


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun’a muhalefet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Cinayete ilişkin hazırlanan ATK raporunda, maktulün biri kafasında olmak üzere vücudunda 4 adet kurşun çekirdeği bulunduğu belirtilmişti. Sanık,7 Aralık 2016 tarihinde dışarıdan silah sesinin duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra eşini defalarca kurşunlayarak öldürmüştü.

 

posta

İlgili Haberler