BİNALİ YILDIRIM'A "ABUDİG GUBİDİK" SORUSU

BİNALİ YILDIRIM'A "ABUDİG GUBİDİK" SORUSU

Başbakan Binali Yıldırım'ın "abudig gubidig işler " açıklaması ile siyaset gündemini karıştıran sözleri TBMM gündemine girdi.

 

Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni anayasayı savunurken ortaya attığı "Abudig gubidig işler" sözleri siyaset dünyasında yankılanmaya devam ediyor. Pek şok şekilde gelen tepkilere bir yenisi eklendi. CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, Başbakan Yıldırım'ın "Abidik gubidik işler oluyor, aklınıza bile gelmeyenler başbakan oluyor" Meclis gündemine taşıyarak, "Söz konusu başbakanlar arasında siz de var mısınız?" diye sordu.

AKLIMIZA GELMEYENLER BAŞBAKAN OLMUŞ

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan Binali Yıldırım'ın 3 Mart Cuma günü Sinop'taki dile getirdiği, "Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyenler başbakan olmuş" sözlerini yazılı soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

İŞTE SORULAR

Başbakan Binalı Yıldırım 3 Mart 2016 Cuma günü Sinop’taki referandum çalışmasında, “…Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyenler başbakan olmuş..." sözlerini dile getirmiştir.

Bu çerçevede;

Yukarıdaki açıklamanızda bahsettiğiniz söz konusu başbakanlar içerisinde siz de var mısınız?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan bu zamana kadar geçen süre içerisinde, sizin deyiminizle abidik, gubidik bir takım işler olarak hiç aklınıza gelmeyen kimler başbakan olmuştur?
Yukarıdaki açıklamanız içerisinde yer alan “abidik, gubidik” sözlerinizden neyi kastetmek istediniz?

İlgili Haberler