BİM'DE İŞLER KARIŞTI

BİM'DE İŞLER KARIŞTI

Başbakanın Urla Villalarıyla gündeme gelen Bim Marketler zinciri yönetim kurulu başkanı AKP'li iş adamı...

BİM'DE BİR ŞEYLER OLUYOR

Son dönemde adı başbakan ile birlikte Urla'daki villalar dinleme kayıtları ile gündeme gelen BİM Birleşik Mağazalar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş ve kardeşi Ahmet Afif Topbaş'a 59 milyon 250 bin liralık BİM hissesi sattı. Böyle bir zamanda böyle bir değişikliğin neden yapıldığı konusunda gözlemciler şimdilik sessiz. BİM 3 binden fazla mağazası ile parekende zincirinde en büyük pazar sahibine sahip şirketlerin önünde geliyor. Sosyal medyada BİM hisselerinde Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın hisseleri olduğu yönünde paylaşımlar yapılsada, şirketin resmi sayfasında verilen ortaklık durumu şu şekilde.

 

4t3qt.jpg

KAP DUYURU YAPTI
 
İstanbul KAP'ta yer alan duyuruya göre, dün belirtilen satış işlemi bugün gerçekleşti. Böylece halka kapalı 1.5 milyon adet BİM hisse senedi borsa dışından hisse başı 39.5 liradan Ahmet Afif Topbaş'a satıldı.

İşlem sonrasında Ahmet Afif Topbaş'ın şirket sermayesindeki payı yüzde 9.52'ye yükseldi. Mustafa Latif Topbaş'ın payı ise yüzde 15.78'den yüzde 15.28'e geriledi.
Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ekseninde yayınlanan dinleme kayıtları üzerine AKP hakkındaki yolsuzluk iddialarını gündeme taşıyan Haramzadeler isimli twitter hesabından İzmir Urla'da Başbakan Recep Tayyip Edoğan ve ailesi için yapıldığı iddia edilen villalar hakkında yeni bir ses dosyası yayınlamıştı.

İddiaya göre; Erdoğan ve ailesi için yapılan villaların bulunduğu arazinin 1. derece sit alanından 3. derece sit alanına dönüştürülmek için 6 üniversite görevlisine 130 bin TL 'rüşvet' verildiğini gösteriyor.
Kayıtlara göre İşadamı Mustafa Latif Topbaş ile 2. yolsuzluk operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkartılan, daha sonra ise kaldırılan Oğuzhan Boyacı arasında telefon görüşmesi geçiyor ve Boyacı, Topbaş'a, villaların yapılması için gerekli izin oluşması haline gelen, arazinin 3. derece sit alanı haline getirilmesi için hazırlanan raporun 6 üniversite görevlisince hazır hale getirildiğini, karşılığında öğretim görevlilerine 130 bin TL para gönderilmesini istiyor. Topbaş ise 'tamam' diyerek onaylıyor. 

MAL VARLIĞI TEDBİRİ KALDIRILMIŞTI

Tekirdağ'a sürülen savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü ikinci dalga yolsuzluk operasyonunda mal varlıklarına tedbir konulan AKP'ye yakın 7 işadamı hakkındaki mal varlığına tedbir kararı geçtiğimiz haftalarda kaldırılmıştı. Tedbir kararı kaldırılan isimler arasında Mustafa Latif Topbaş da bulunuyordu

Kaynak:Haber Kaynağı