Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt'a ilk duruşmada tahliye

Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt'a ilk duruşmada tahliye

Atatürk'e hakaretten hakkında dava açılan Süleyman Yeşilyurt'un ilk duruşmada tahliyesine karar verildi.

TV'net'teki Derin Tarih adlı programda Atatürk'e hakaret ettiği için hakkında yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt, Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Süleyman Yeşilyurt, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" gerekçeleriyle tutuklandı.

Yeşilyurt, “O programa katıldığım için çok pişmanım. Ben asla Atatürk'e karşı birisi değilim. Ben 25 kişiye ekmek veriyorum. Ben yaşlıyım. Yüksek tansiyonum vardır. Hasan isimli şahısla hiçbir alakam yoktur. Sağlık durumumdan dolayı 10 yıldır oruç bile tutmuyorum. Yazın aşağı yukarı her gün Fetullah Gülen ile ilgili haberler yaptım. Eğer tutuklanırsam can güvenliğimin sağlanmasını hakimlikten talep ederim. Bana bir süre verilmesini ve işlerimi düzene koyup tasfiye ettikten sonra gerekirse yine tutuklanmamı talep ediyorum" demişti.

NE DEMİŞTİ?

Süleyman Yeşilyurt, programda Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan hakkında “Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir. Çankaya’nın nikahsız First Lady’sidir” demişti. Yavuz Bahadıroğlu’nun İnan’la ilgili olarak “Güzel miydi?” sorusunu sorması üzerine, Mustafa Armağan ise “Gençliğinde güzeldi ancak sonradan şişmanlıyor” şeklinde cevap vermişti

İlgili Haberler