AOÇ

Gökçek sabırlıydı,iki üç yıl bekledi ve nihayet 2010 yılında yeni planları ilan etti. Davalar açıldı keşif tarihi 2 yıl sonraya verildi, bu arada plandaki otoyol için ağaçlar kesildi, yeşil örtü tahrip oldu. Sonra koruma zırhı olan SİT derecesi düşürüldü, AK SARAY (Başbakanlık binası), TBMM Sosyal Tesisleri yapılması için TOKİ’yle protokoller yapıldı.

Her sabah kapımızın önüne iki şişe sütün bırakıldı, kah içtik kah sütlaç yaptık. Haftada birkaç kez yoğurdunu aldık. Çocuklar küçükken gidilen ilk yer oldu hayvanat bahçen. Arkadaşlarla ayaküstü kokoreçini yerken şakalaştık. Baharda balkonlara çıkardığımız çiçeklerimizi fidanlığından aldık. Konserler dinledik geniş ve yeşil alanlarında. Anılarımız çoktur sende.
 
Melih Gökçek’in Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ilk yıl seninle ilgili emelleri vardı. Bu amaçla Belediye içinde bir komisyon oluşturulmuş Hukuk Müşavirliği de beni görevlendirmişti. Geçmiş yıllarda da merkezi yönetimin arazine göz diktiğini, kanunlarla başka kurumlara devrettiğini, geriye 30 bin dekar kadar arazin kaldığını, neyse ki Gökçek seçilmeden kısa süre önce SİT alanı olduğunu, Belediyenin bir tasarrufunun yasal olarak mümkün olmadığını tesbit edip sonlandırdık raporu.

Ta ki Gökçek anlayışına sahip iktidarın dilediği kanunu çıkardığı 2005 ve sonrası yıllara gelinceye kadar. Bunlardan biri de 2006’da çıkarılan 5524 sayılı Kanundu ve Ankara Büyükşehir Belediyesine seninle ilgili her türlü imar planlarını yapma yetkisi verildi. Hiç beklemeden planlar yapıldı, kabul edildi. Gene neyse ki ODA’lar vardı dava açtılar ve neyse ki İdari Yargı vardı iptal edildi. Gökçek çok kızdı ODTÜ’lü bilirkişilere, iş yaptırmıyorlar bunlar, dedi. Neyse ki varlar dediğimiz ODA’lar, Üniversite, Yargı, Koruma Kurulu iktidarın hedefindeydi.Yalnızca seninle ilgili değil tabii, her yerde böyleydi.

Gökçek sabırlıydı,iki üç yıl bekledi ve nihayet 2010 yılında yeni planları ilan etti. Davalar açıldı keşif tarihi 2 yıl sonraya verildi, bu arada plandaki otoyol için ağaçlar kesildi, yeşil örtü tahrip oldu. Sonra koruma zırhı olan SİT derecesi düşürüldü, AK SARAY (Başbakanlık binası), TBMM Sosyal Tesisleri yapılması için TOKİ’yle protokoller yapıldı. Son olarak ABD Büyükelçiliğine arazi verildi. Neyse ki’lerden ODA’lar hepsine davalar açtı ama diğerlerinin Neyse ki’liği kalmamıştı artık.

Halen 20 ye yakın davan sürünürken, seni ne yapmak istiyorlarsa yapıyorlar hızla.  Bulursak dondurmanı yiyoruz biz de.

Önceki ve Sonraki Yazılar