Antalya'da Tur Midibüsü devrildi ; 13 yaralı

Antalya'da Tur Midibüsü devrildi ; 13 yaralı

Türk, Alman ve Avusturya vatandaşlarını taşıyan Özay Gökçe yönetimindeki 07 LBF 16 plakalı midibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Yaz sezonu ile birlikte başlayan tur otobüsü kazalarına bir yenisi daha eklendi. Kaza haberimiz Antalya'dan. Devrilen tur otobüsünde bulunan 11 turist yaralandı. yaralılar arasında 2'de Türk var

YAĞIŞ YÜZÜNDEN KAYDI İDDİASI

Kaza, saat 14.00 sıralarında Kemer-Kumluca karayolunun Tekirova Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Türk, Alman ve Avusturya vatandaşlarını taşıyan Özay Gökçe yönetimindeki 07 LBF 16 plakalı midibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

KEMER OTELLERİNDE KALAN TURİSTLER

Kemer ilçesindeki otellerde tatil yapmakta olan Alman ve Avusturyalı 16 turist, bir tur şirketinin organize ettiği geziye katıldı. 39 yaşındaki sürücü Özay Gökçe idaresindeki 07 LBF 16 plakalı otobüsle çıktıkları gezide 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı zirvesine teleferikle çıkan, daha sonra Ulupınar'da yemek yedikten sonra Phaselis Antik Kenti kalıntılarına gitmek üzere yola çıkan grubu taşıyan otobüs, D-400 Karayolu'nun Tekirova Kavşağına 200 metre kala kayarak orta refüje çarptı. 

antalya-da-tur-otobusu-devrildi-16-turist-yar-9639623_o.jpg

AĞIR YARALI OLANLAR VAR

Çarpmanın etkisiyle devrilerek karşı şeride geçen otobüste bulunan turistler, Beldibi, Tekirova,ve Kemer'den gelen 112 Acil servis ve hastanelere  ait ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı. Çoğunun hafif yaralandığı belirtilen kazazedelerden durumları ağrı veya şüpheli görülen 6 kişinin Antalya'daki hastanelere sevkedildiği öğrenilirken, hafif yaralılar ayakta tedavi edildi.


Kazanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada 2'si Türk 13 kişi yaralandı. Gelen sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı yaralıları, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürdü. Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İlgili Haberler