AMAN DA AMAN ... BİLİRKİŞİYE BAK...

Galatasaray'ın 3 sene önce başlayan YATIRIMCI larla davaları son hızla devam ediyor. Mahkemenin atadığı bilirkişiler ise SORU İŞARETLERİ doğuruyor.. GALATASARAY Divan Üyesi - GS Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi BİLİRKİŞİ atanıyor..

İki ay önce, 15 Mayıs 2013 te, Galatasaray'ın MAHKEMEYİ KAZANDIK diye duyurduğu haberleri aydınlatarak, böyle bir dava kazanmanın söz konusu olmadığını,  mahkemenin devam ettiğini, hatta Galatasaray'dan konuya ilişkin belge bilgi istendiğini yazmıştık.
 
 
Okuyamamış olanlar için hatırlatmak maksadıyla tekrarlayalım ana unsurlarını; 
 
 
24 Aralık 2012 de 13 farklı yatırımcı, Galatasaray aleyhine bir dava açmış ve 
 
1 ) % 100 ü GS Sportif A.Ş. ye ait olması gereken, ama halka ve yatırımcılara duyurulmayan, bu yüzden SPK tarafından cezalandırılan Stad gelirlerinin % 90 Kulüp % 10 Şirket arasında paylaşım protokolünün iptalini
 
2 ) Kulübün el koyduğu % 90 payın tekrar Şirkete 443 Milyon TL ye satışının iptalini
 
3 ) 30 Kasım 2012 tarihli Yönetim ve Denetim Kurulunun İBRA ( Aklanma )  kararlarının iptalini
 
istemişlerdi
 
 
İlk duruşmada, Davacıların avukatının duruşmaya gelmemesi ve Hakim’e durumun anlatılamamasından kaynaklanan erteleme sonucu, Davanın 2.nci duruşması 14 Mayıs 2013'te yapılmıiş;  Davacıların taleplerinin biri reddedilmiş, ana konuda ise DAVANIN DEVAMINA karar verilmişti.
 
Daha işlemin hukuksuz ve usulsüz olduğu tespit edilmeden, geri dönüşü imkansız zararlara sebebiyet vermemek için Mahkeme bu İŞLEMİN İPTAL BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ.
 
Alınan karar, GS Sportif AŞ ye ait olan ve gizlenen bir protokolle Galatasaray Kulübü tarafından el koyulan Stad gelirlerinin, Kayserilinin Annesini Boyayıp Babasına Satması hikayesine tam uyan şekilde, tekrar GS Sportif AŞ ye SATIŞ İŞLEMİNİN İPTALİ başvurusunun reddiydi. Ve DAVA ESASTAN DEVAM ETMEKTEDİR demiştik
 
15 Mayısta yapılan duruşmada, Mahkeme, GALATASARAY KULÜBÜ’nden bu Hasılat Paylaşımına ilişkin Yönetim Kurulu Kararlarını  İSTEMİŞ;  Davacıların  iptalini istediği Yönetim ve Denetim Kurullarının İBRA kararları da MAHKEME tarafından TALEP EDİLMİŞTİR..
 
İşte dün yapılan açıklamada bu duruşmanın yapıldığı ve Dosyanın BİLİRKİŞİLERE GÖNDERİLDİĞİ belirtiliyor..
 
 

Yani söylenen: Duruşma yapılmış; Galatasaray'dan istenen belgeler gelmiş; Yargıç uzman olmadığı için konuyu Uzman - Bilirkişilere tevdi etmiş; Bilirkişilerden gelecek görüş çerçevesinde karar vermek üzere duruşmanın  31 Ekim 2013 'te  yapılacağını belirtmiştir.
 
Gelelim FASULYENİN FAYDALARINA : ) 
 
Bu uzmanlar - Bilirkişiler kim ?
 
1 ) SPK Uzmanı Serap YILMAZ... Normal bir seçim  ( Sanıyoruz ) Devlet memuru, tarafsız bir gözle inceleyecektir herhalde belgeleri ( Umuyoruz )
 
2 ) Mali Müşavir Adnan GÜN .. Normal bir seçim ( Kişiyi tanımıyoruz, hangi takım taraftarı bilmiyoruz, Mali Müşavirlik yaparken hangi bedelleri alır bilmiyoruz, Umarız o da Uluslararası ve Türk Kanunları çerçevesinde bu değerlendirmeyi yapacaktır ) 
 
VEEE .. BOMBA..
 
3 ) Prof. Dr. Oğuz İMREGÜN ... Kim ? Ticaret Hukuku Profesörü.. 
 
     Başka... Hatırlatalım...
 
  "Adnan Polat ve arkadaşlarını yönetim olarak genel kurul seçti, onlar ise şimdi kulübü dava ediyorlar. İnanılır gibi değil'' diyen
 
 "Seçime gidilir, herkes de nefes alır. Bence Adnan Polat ve ekibi, tedbir kararından vazgeçsinler, herkesin şerefi kurtulmuş olur" diyen
 
  "Sneijder yıldızsa benim başkanım Ünal AYSAL güneştir" diyen 
 
GALATASARAY Yüksek Divan Kurulu Üyesi
 
ve Galatasaray'a Ömür Boyu maddi ve manevi katkılarda bulunmak üzere GALATASARAYLILAR Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyet üyesi  ...
 
 

 
Kesilecek koyuna Kasabın avukat yapılmasından başka nedir bu? Bu "adam" GALATASARAY'a ömür boyu hizmet için seçilmemiş midir? Nasıl galatasaray aleyhine görüş bildirebilir? 
 
Bu nasıl bir seçimdir? Bu nasıl bir atamadır?
 
DAVACILAR, bu bilirkişi atamasına itiraz edecek ve Bilirkişinin değiştirilmesi sağlanacaktır.
 
Bizler de atanacak yeni bilirkişiye ve diğer bilirkişilere, hani olur da bilgisiz oldukları konularda : ) bilgi verecek ve yardımcı olacağız.
 
Velev ki Galatasaray'a hizmet eden bir rapor verildi, Bilirkişi raporuna itiraz edecek ve yeni bilirkişiler atayarak yeni rapor yazdıracağız..
 
Görelim Bakalım el mi yaman Bey mi yaman?
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar