Adana'da Türk Irkı Köpekler Şampiyonası Yapıldı

Adana'da Türk Irkı Köpekler Şampiyonası Yapıldı

Adana Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Türkiye Şampiyonası'na Türkiye'nin dört bir yanından katılım oldu

Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Türkiye Şampiyonası Adana'da düzenlendi.

Merkez Park'ta düzenlenen Adana Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Türkiye Şampiyonası'na Türkiye'nin dört bir yanından katılım oldu. Kangal, çoban, kurt, süs, pitbull gibi köpek cinslerinin katıldığı yarışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özellikle çoban ve kangal köpeklerinin büyüklüğü görenleri hayrete düşürdü. Bir çoban köpeğini iki kişi güçlükle kaldırabildi.

ÖZEL MAMA İLE BESLİYORUM

Aileleriyle birlikte alana gelen çocuklar, köpeklerden korkmalarına rağmen onların başını okşayıp sevdi. Yarışmaya Niğde'den çoban köpeği ile katılan Necip Aslan, köpeğini özel olarak mamalarla beslediğini, köpeğine güvendiğini ve derece beklediğini söyledi.

"Polat" ve "Karadayı" isimli iki çoban köpeğiyle yarışmaya katılan Adanalı Yasin Barbaros ise köpeklerine özel ilgi gösterdiğini, mamalarla beslediğini, yarışmada mutlaka derece beklediğini dile getirdi. Barbaros'un eşi Özge Barbaros da, eşinin köpeklere bir çocuk gibi baktığını anlatarak, "Onların bakımı çok zor ve zahmetli ancak eşim onlara kendi çocuğu gibi bakıyor. Bugün de yarışmada mutlaka derece bekliyoruz" diye konuştu.

YARIŞMADAN GÖRÜNTÜLER

Yarışmacılar köpeklerini bir süre yarışmaya hazırladıktan sonra jüri önüne çıkardı.

 

İlgili Haberler