Abdullah Gül'den çok manidar açıklama

Abdullah Gül'den çok manidar açıklama

Eski Cumhurbaşkanı ve AKP kurucusu Abdullah Gül uzun süredir hakkında yapılan spekülasyonlar ve başta Baykal'ın açıklaması olmak üzere tüm iddialara yanıt verdi.

CHP'li Deniz Baykal tarafından 2019 için olası adaylar arasında gösterilen Abdullah Gül, Cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu.

CUMA NAMAZINDAN SONRA AÇIKLAMA

Deniz Baykal'ın açıklamaları hakkkında "Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada, beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri" diyen Gül, "Daha önce de biliyorum 367 meselelerinin hangi şartlarda ortaya çıktığını" diyen Gül, "Bazıları görüyorum ki ciddiye almışlar. Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmama gerektiğini söyleyecek kadar ileri gittiler" şeklinde konuştu.

SİYASETE GİRMEYECEĞİM AMA PAYLAŞMA SORUMLULUĞUM VAR NE DEMEK

Gül, bi kez daha siyasete girmeyeceği belirterek, "Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Siyasete girmeyeceğimi defalarca söyledim. Bütün birikimimi, bilgimi yeri geldiğinde paylaşma sorumluluğum var" diye konuştu.

Gül, AKP'ye yakın bazı yazarların kendisi ve AKP'nin kurucuları hakkındaki ağır ifadelere gönderme yaparak, "AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları içeride ve dışarıda çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında küfüre varan söylemler, edep dışı davranışlar içerisinde bulundular. Bunların nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

İlgili Haberler