8'i üniversiteli 14 gözaltı

8'i üniversiteli 14 gözaltı

Muğla'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 8'i üniversiteli 14 kişi gözaltına alındı.

MUĞLA'da polisin 6 ay süren takibin ardından düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, 8'i üniversite öğrencisi 14 kişi gözaltına alındı. Öğrenci evlerinde yapılan aramada bonzai, uyuşturucu hap ve esrar ele geçirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, maddi imkansızlıklar içinde olan öğrencilerin tuzağa düşürüldüğünü savundu.

Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim gören bazı öğrencilerin uyuşturucu sattığı ihbarını aldı. Bunun üzerine polis takip başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis, 12 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Ayrıca operasyon kapsamında, gece geç saatlerde Muğla'ya gelen bir araç takibe alındı. Üzerinde uyuşturucu olan bir şüphelinin bulunduğu araç, Mobese kameralarından takip edilerek, Uğur Mumcu Bulvarı'nda durduruldu. Araç sürücüsünün üst aramasında ele geçirilen poşette uyuşturucu ele geçirildi.

Operasyonda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden Ç.Ç., H.İ.T., M.D.K., E.S., U.A., A.K., B.K. ve H.T. ile öğrenci olmayan Y.Y., S.Y., C.H., F.B., K.T. ve O.O. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 70 uyuşturucu hap ve 19 ayrı paket halinde 61 gram bonzai ile uyuşturucu içiminde kullanılan düzenek ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 8'i üniversite öğrencisi toplam 14 kişi adliyeye sevk edildi.

'ÖĞRENCİLER TUZAĞA DÜŞÜRÜLÜYOR'

Üniversite öğrencisinin uyuşturucu satmasının çok üzücü olduğunu belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, "Gençlerin bu tür yollara başvurması çok üzücü. Üniversite öğrencilerini tuzağa düşürüyorlar. Maddi imkansızlık içinde olan öğrencileri önce uyuşturucuya alıştırıyorlar ardından da tuzak kurup satış yapmaya zorluyorlar. Üniversite öğrencilerini tuzağa düşürenleri yakalamak önemli. Seminer ve konferanslarla çözülecek bir sorun değil, köklü çözüm gerekiyor" dedi.