4 DOLARLIK AKILLI TELEFONUN ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

4 DOLARLIK AKILLI TELEFONUN ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Freedom 251 isimli dünyanın en ucuz akıllı telefonunun çıkış tarihi belli oldu. İşte o tarih.

Bu yılın başlarında Hindistan'da Ringing Bells firması tarafından tanıtılan Freedom 251 isimli akıllı telefon tüm dünyada büyük ses getirmişti. Telefonun bu kadar çok ses getirmesinin sebebi donanımsal özellikler değil, direkt olarak fiyatıydı. Sadece 4 dolar satış fiyatına sahip olacağı açıklanan model tüm dünyada dikkat çekti.
Bugün ise telefonun üreticisi Ringing Bells, Freedom 251'in satışa sunulacağı tarihi açıkladı. Firmanın Indian Express'e yaptığı açıklamaya göre Freedom 251, 30 Haziran itibarıyla satışa sunulacak. İlk etapta 200,000 adet cihazın satışa sunulacağı belirtiliyor.

Telefonun teknik özellikleri:
-4 inç ekran
-1.3GHz 4 çekirdekli işlemci
-1GB RAM
-1450mAh pil
-3.2MP ana kamera
-0.3MP ön kamera
-8GB dahili depolama + 32GB'a kadar microSD desteği
-Android 5.1 işletim sistemi
Ringing Bells, bu telefon için 1 yıllık garanti ve geniş teknik servis desteği sunacağını da bildiriyor.

Neden bu kadar ucuz?
Öte yandan bu telefonun bu denli ucuza satılmasının ardında ise farklı bir neden var. Bu da Hindistan'da devletin yürüttüğü Make in India isimli girişim programı. Yerli üreticileri destekleyen bu girişim ile üretimi ülkede yapılan cihazların maliyetlerinin önemli kısımları devlet tarafından karşılanıyor. Yani telefonun maliyetinin büyük kısmı devlet tarafından karşılanmış oluyor ve bu yüzden bu denli ucuza telefon satışı yapılabiliyor.

teknokulis