10 TL'LİK DÜNYANIN EN UCUZ AKILLI TELEFONU BUGÜN TANITILIYOR

10 TL'LİK DÜNYANIN EN UCUZ AKILLI TELEFONU BUGÜN TANITILIYOR

Hindistan'da 10 TL'lik dünyanın en ucuz akıllı telefonu bugün tanıtılıyor

Hindistan'da geçen yıl kurulan Ringing Bells Pvt. Ltd. şirketi dünyanın en ucuz akıllı telefonu Freedom251'i duyurdu. Bugün tanıtılacak 251 Rupi (yaklaşık 10 TL) fiyatlı telefon için yarından itibaren sipariş verilebilecek.

Bugün başkent Yeni Delhi'de Birlik Savunma Bakanı Manohar Parrikar'ın katılımıyla gerçekleştirilen programda gösterilecek Freedom251, yarın sabah yerel saatle 06.00'dan başlayıp 21 Şubat 20.00'a kadar Hindistan'da telefonun adını taşıdığı siteden satışa çıkarılacak. 251 Rupilik (yaklaşık 10 TL) fiyatıyla dünyanın en ucuz akıllı telefonu olan Freedom251, Android işletim sisteminin 5.1 Lollipop sürümüyle gelecek.

251 Rupilik fiyatının cihazın adına verildiği Freedom251, 4 inçlik qHD çözünürlükteki IPS ekranla geliyor. 1 GB RAM'a sahip olan cihaza, 1.3 GHz hızındaki Quadcore Processor işlemci güç verecek. Dünyanın en ucuz telefonunun 3.2 Megapiksel çözünürlüğünde arka kamerası, 0.3 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamerası bulunuyor. 8 GB dahili hafıza ile gelen telefon, 32 GB'lık hafıza kartı desteği sunuyor. Yarın siparişe açılacak cihaz, 1450 mAh'lık bataryaya sahip olacak.

Öte yandan, 1 sene garantili Freedom251'in ülkede 650 servis yeri olacağı belirtiliyor. Dünyanın en ucuz akıllı telefonuna alınacak hafıza kartının fiyatının ise telefondan daha pahalı olacağı konuşuluyor. "Operatörler tarafından kontratla mı verilecek, bireysel olarak da bu fiyata alınabilecek mi?" sorularının cevabı ise merak konusu.

Kaynak:Haber Kaynağı