YÜZLERCE E-POSTA İNCELENECEK

YÜZLERCE E-POSTA İNCELENECEK

FBI, yüzlerce, hatta binlerce e-postayı seçim öncesine yetiştirmeye çalışıyor.

Aziz Doğdu / Haberartı Türk

Hillary Clinton'ın yeniden açılan e-posta davasında flaş gelişme yaşandı. ABD Adalet Bakanlığı, federal büroya e-postaları inceleme emri verdi.

YÜZLERCE, BİNLERCE E-POSTA İNCELENECEK

Hillary Clinton'ın baş yardımcısı Abedin Huma'nın kişisel bilgisayarında bulunan e-postalar, en ince ayrıntısına kadar incelenecek. Bilindiği gibi Huma, bu e-postaları eşine de ileti olarak göndermişti. Edinilen bilgiye göre e-postaların bazıları, Clinton'ın özel e-posta sunucusu üzerinden gönderilen ve içlerinde devletin gizli bilgilerinin olduğu e-postalardı.

SÜREÇ ARTIK BAŞLADI

Federal hukuk görevlilerinden biri 'Süreç artık başladı', diye açıklama yaptı. FBI müdürü James B. Comey, bu e-postaların varlığını Cuma günü Kongre'ye yazdığı bir mektupta kabul etmişti. Bunun hemen ardından da hem Adalet Bakanlığı, hem de FBI üzerinde e-ppstaların hemen ve çabuk bir şekilde incelenmesi için yoğun baskı oluşmuştu. 

TRUMP VE CLINTON SEÇİM ÖNCESİ NELER OLDUĞUNUN AÇIKLANMASINI İSTEDİ

Hem Hillary Clinton, hem de Cumhuriyetçi aday Donald Trump, FBI'ın seçim öncesi e-postalarda neler olduğunu açıklamasını talep etmişti. Adalet Bakanlığı da haftasonu aldığı bir kararla 'çabuk ve en kısa sürede sağlıklı bir sonuç almak için' mümkün olan her türlü kaynağı ve desteği vereceğini açıkladı.

E-POSTALAR SEÇİM ÖNCESİ YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Her ne kadar FBI ve Adalet Bakanlığı, seçim öncesine yetiştirmeye çalışıyor olsa da, bazı hukukçular incelemenin seçim gününden önce bitirilmesinin neredeyse imkansız olduğunu dile getiriyor. 

(New York Times'tan derlenmiştir)