İbrahim Karamemet

İbrahim Karamemet

Yeter artık, yeter

Artık gözü dönmüş saldırgan istemiyoruz. Çekin şu başıbozuk polisinizi. Kundaktaki bebenin evinde gaz kapsülüyle vurulması ne demek bir düşünün.. Allahınız aşkına bir düşünün yahu!…

Aklınızı başınıza toplayın. Eğer bunu yapamıyorsanız profesyonel destek alın.
13 temmuz 2013 ü 14 Temmuz’a bağlayan gece görülmüştür ki, bunun sonu yok.


Artık gözü dönmüş saldırgan istemiyoruz. Çekin şu başıbozuk polisinizi. Kundaktaki bebenin evinde gaz kapsülüyle vurulması ne demek bir düşünün..
Allahınız aşkına bir düşünün yahu!…

Çekin sokaklardan polisinizi. Sokaklar ve meydanlar polisin değil vatandaşındır. Polis bunu engelliyene karşı vatandaşı korumakla mükelleftir. Devletin en başta gelen üç aslî görevinden ilki budur. Bu saldırganlğı yapan polis yani devlet olursa kim koruyacak vatandaşı?..  Bu durumda o devlet meşruiyetini kaybeder. Bu duruma düştünüz, bunu görün.
Sonunda olan oldu akrepe silahla ateş açıldı. Neyse ki, ciddi bir durum yok. Biri bir el atmış. Bir el, yarım el.

Olmamalıydı. Biz bu mücadeleyi onurumuzla, barışçı edilgenliğimizle zafere taşımalıyız. Recep Tayyip Erdoğan da ilk kez birşeyi doğru bilmiş oldu. Evet, şiddet şiddeti doğurur. Bunu bilinmeyecek bir şey değil, kadim Cin atasözüdür. “Rügâr eken fırtına biçer” Recep Tayyip Erdoğan sakın ama sakın bunu kullanmaya kalkma. Benimg akrebime, benimg polisime ateş açıldı deme. Şayet bunu dersen sana kargalar bile güler. Yeteri kadar rezil oldun. Yeter, beter olma. Sen şiddetin kaynağı kim ona bak. İstediğin bu muydu?.. Bunu kullanmaya kalkma büsbütün batarsın. Çünkü şiddetin kaynağı bizzat sensing. Mağdur edebiyatına girmez bu. Sana puan kaybettirir.

Dilim zor dönüyor ama, polise de yazık. Onlar da canlı. Büyük töhmet altındalar. Acaba hepsi aynı kafada mı?  İçlerinde yüreği ezilen yok mu? Ben bir tanesini biliyorum. Eminim daha çokturlar. Sen gideceksin ama, o polisler bizim polisimiz olarak kalacak. Onlarla nasıl uğraşacağız, nasıl rehabilitee edeceğiz. Ayrıca köle gibi çalışıyorlar. Buna hakkın yok. Dün muhtemelen iftar bile edemediler. Bırak halkı, halkı ötekiler olarak görüyorsun, benimg polisim dediğin kendi polisine reva gördüğün calışma şekli bile insan haklarına ve demokrasiye aykırı. Yeter

Bitsin artık bu Şiddet. Çünkü artık bu şiddet değil Vahşet.

Artık insanlık dışı muamele, tek kelimeyle Vahşet istemiyoruz.

Hatta lağvedin şu Çelik Kuvvet denen paramiliter gücü. Anında olaylar biter.

Artık barbarlık, vandallık  istemiyoruz!..

Artık saldırganlık istemiyoruz!..

Artık Yeter!..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar