Gülgûn Feyman Budak

Gülgûn Feyman Budak

Yasağınızı Tanımıyorum!

SANSÜRCÜ AHTAPOT


En sevdiğim yiyeceklerdendir ahtapot. Çok iyi haşlayıp, soya sos, zeytinyağı hardal ve sarımsaktan oluşan sosla ateşte çevirince muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Efsane denizcimiz Sadun Boro’nun tarifidir bu. Kendisine saygılar sunuyorum.  Amacım burada sizlere yemek tarifi vermek değil elbette. Amacım yasakçı, rezil zihniyet karşısında tepkimi ortaya koymak.
 
Yasaklar hangi konuda olursa olsun, akıl ile gırtlak gırtlağa geliyorsa zarar verir. Bütün insanlığı zehirler. İnsan olmayı aşağılar. Hastalıklı ruh halinin dışa vurumudur. Zavallılık, çaresizlik, acizlik, eksiklik en önemlisi iktidarsızlıktır. Bu hastalıklı zihniyet bugün güzel ülkemizin beynine yani düşünen eleştiren, sorgulayan ve dünya ile bunları paylaşan sağduyu sahibi, özgürlük aşığı insanlarımıza her yolla engel olmaya çalışıyor. Olamayacak. Tekrar edelim. O L A M A Y A C A K...

Bu zavallı zihniyet bir ahtapot gibi ülkemizin bütün değerlerini kontrolü altına alıp işine gelmeyeni yasaklayarak, kendi iktidarsızlığını örtbas etmeye çalışıyor. Ancak duman bacadan çoktan çıktı ey iktidarsız muktedirler. Şarkıda olduğu gibi. ‘BU SON FASILDIR EY ÖMRÜM NASIL GEÇERSEN GEÇ.’ Yani artık dönülmez akşamın ufkundasınız. Madem ki millete durmadan papağan gibi  ‘BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA’ dedirtip -ki zorlamadır- yurttan kötü sesler korosu yaratıyorsanız, hadi biraz da ‘DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ VAKİT ÇOK GEÇ’ dedirtin. Var mısınız mertliğe? Zor mu? Hadi canımmm. Siz nelerde çark etmediniz ki!

Gölgesinden korkmaya başlayan iktidar, eleştiriye tahammülü kalmayınca -ki zaten hiiiççç yoktu- bütün sosyal medya ve haber sitelerine yasak getirmeye kalktı. Hadi oradan. Anayasa dahil bu ülkede delinmeyen bir şey bıraktınız mı ki sizin kağıttan, sözde yasaklarınız ayaklar altına alınmasın.
 
Şimdiden BEN, yılların yayıncısı BEN DELİYORUM. Yasağınızı TANIMIYORUM.

Halkın haber alma, bilgilenme özgürlüğünü siz kapris ve korkak ruh haliniz nedeniyle asla ve asla engelleyemezsiniz, engelleyemeyeceksiniz. Gerekirse bu iş AİHM’ ne kadar gider ve çok iyi biliyorum ki yüksek tazminatlara mahkûm olursunuz. Basın özgürlüğü demek İKTİDAR olmak demektir biliyor musunuz?  Yasak yasaları çıkarıp ben yaptım oldu demek gibi bir lüksünüz aslında yoktur ve topluma koyun-sürü muamelesi yapmak, sizlerin hiç hakkınız olmayan bir zavallılık halidir. Hadi beni tutuklatın.

Neymiş sosyal medya ve haber siteleri canınızı sıkan konuları haber yapamazmış. Beyler bu ülke babanızdan size miras kalmadı. Bu ülke bizlere büyük önderimiz emperyalizmin düşmanı, özgürlük aşığı, modern Türkiye’nin kurucusu ATATÜRK’TEN MİRAS KALDI. GENÇLİĞE HİTABI BİZLERE EN BÜYÜK ÖĞRETİ VE TEMEL MİRASTIR. 

Okuyun ve kim olduğunuzu o sözlerden öğrenip utanın.
Burası yasaklar ülkesi değil, özgürlükler ülkesidir. Pisliklerinizi bizleri susturma gayreti ile asla kapatamazsınız. İnadına yazacağız…

HODRİ MEYDAN… YAŞASIN ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ MEDYA…

Önceki ve Sonraki Yazılar