YAKILDIĞI İDDİA EDİLEN ASKERİN BABASI KONUŞTU

YAKILDIĞI İDDİA EDİLEN ASKERİN BABASI KONUŞTU

Türkiye gündemine bomba gibi düşen ve İŞİD'ın yayınladığı dehşet görüntülere ilişkin hala güvenilir bir açıklama yapılmadı. Görüntülerde yakıldığı ileri sürülen Sefer Taş'ın babası konuştu.

IŞİD'in, El Bab yakınlarında kaçırdığı 2 askeri infaz edildiği iddiası sosyal medyaya bomba gibi düşmüştü...

BABASI KONUŞTU

İnfaz edildiği iddia edilen askerden biri olan Sefter Taş’ın babası Aydın Taş konuştu. Cumhuriyet'in Birgün'e dayandırdığı habere göre Hükumet kaçırılan ve yakıldığı söylenen Sefer taş'ın ailesine de hiç bir açıklamada bulunmamış.

HİÇ HABER ALINAMAMIŞTI

Kilis’te bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda askerlik yapan 22 yaşındaki Sefter Taş, 1 Eylül 2015 günü IŞİD tarafından kaçırıldı. Olayın üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen asker Sefter Taş’tan haber alınamadı.

KAHROLUYORUZ

BirGün'den Zeynep Yüncüler'in haberine göre; ‘Kahroluyoruz’diyen baba Taş, “Ne diyebilirim ki, bizim de bilgimiz yok, şimdiye kadar hiç ayrıntılı bilgilendirilmedik, görüntüler için sadece ‘araştırıyoruz’ dediler, biz de bekliyoruz, işin doğrusunu bilmiyoruz, yine bekleyeceğiz” diye konuştu.

Geçen Nisan ayında yine IŞİD'in yayımladığı Konstantiniyye dergisinde, kaçırdığı asker Sefter Taş’ın resimlerini yayınlaması üzerine baba Taş, “Bize bilgi verilmiyor, biz arıyoruz, onlar değil. Sadece sabredin diyorlar” demişti.

Sosyal medya dün geceden bu yana "IŞİD canavarlarının ellerinde rehin tuttukları iki Türk askerini yaktıkları" iddiasıyla çalkalanıyor.

YAKILDIKLARI İLERİ SÜRÜLÜYOR

IŞİD'in yayınladığı öne sürülen video ve fotoğraflarda iki Türk askeri Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakıldıkları iddia ediliyor.

Sefter Taş, 15 aydır IŞİD'in elinde rehin olarak tutuluyordu. Fethi Şahin'in de dört ay önce rehin alındığı ve Rakka'da Sefter Taş'ın yanına götürüldüğü biliniyordu.

DAVUTOĞLU'NA BÜYÜK TEPKİ

Türk askerlerinin yakıldığı iddiaları, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Tepki çeken isimlerin en başında ise Başbakanlığı döneminde IŞİD militanları için "Birkaç öfkeli çocuk" değerlendirmesi yapan Ahmet Davutoğlu geliyordu.

İNTERNET YAVAŞLATILDI

İddialarla ilgili hükümet kanalından hiçbir açıklama yapılmazken, gece yarısından itibaren internetin yavaşlatıldığı gözlendi. Özellikle Facebook ve Twitter’e erişim sağlanamıyor.

 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'nınIŞİD'in rehin aldığı iki askeri yakarak öldürmesine ait olduğu iddia edilen video görüntülerini incelediği belirtildi.

BBC Türkçe'ye bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, dün akşam saatlerinde sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

IŞİD'e ait olduğu söylenen sosyal medya hesaplarından dün akşam 19 dakikalık bir video yayımlandı.

BUNU DAİZLEMEK İSTERSENİZ TIKLAYIN

22-021.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı