VİRÜS YENİLİYOR MU?

VİRÜS YENİLİYOR MU?

Tüm dünyayı evlerine kapatan Korona Virüsü karantina günleri giderek insanlar üzerinde büyük baskı yaratırken ilk günden beri kısıtlamalara karşı yumuşak önlemler alan İngiltere'den umut verecek açıklamalar geldi

 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkesinin koronavirüs salgınında zirve noktasını geride bıraktığını söyledi. Johnson önümüzdeki hafta, okulların açılmasına ve ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına yönelik kapsamlı bir planı kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.BBC'de yer alan haberin ayrıntılarına göre, Koronavirüse yakalanıp iyileşmesi sonrası ilk kez Başbakanlık'taki günlük basın brifingini yöneten Johnson, "Hastalık yatay seyre geçti" dedi, açıklayacağı planın işe nasıl gidilebileceğine ve ofislerde çalışma ortamının nasıl daha güvenli olacağına yönelik ayrıntıları da içereceğini belirtti.

ÖZÜR DİLEDİ

Hastalığı nedeniyle görevini bir süre yerine getiremediği için özür dileyen Johnson, "yokluğunda herkesin iyi iş çıkardığını" söyledi.

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) personeline de teşekkür eden Johnson, ülkede koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının da 24 saatte 676 artarak 26 bin 711'e yükseldiğini açıkladı.

İngiltere'de dünden itibaren bakımevlerinde koronavirüsten hayatlarını kaybedenlerin sayıları da açıklanıyor.

BU SORULARIN YANITI ARANIYOR

BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher Koronavirüse yakalanmış birinin iyileştikten sonra yeniden yakalanması mümkün mü? diye sorduğu yazısında, neden bazı insanlar hastalığı daha ağır geçiriyor? Aşı işe yarayacak mı? Koronavirüse yakalanıp iyileşen kişilere bağışıklık belgeleri verilerek işe dönmelerini sağlamak mümkün mü? Uzun vadede virüse karşı hangi tedbirler 2alınabilir, virüsle nasıl yaşanır? Sorularının yanıtlarını aradı.

EN ÖNEMLİ DÜĞÜM

Koronavirüsle ilgili en önemli sorun bağışıklık sisteminde düğümleniyor. Bu konuda ise çok az şey biliyoruz.

Koronavirüse karşı bağışıklık nasıl oluşur?
Bağışıklık sistemimiz vücudumuzun enfeksiyona karşı savunma sistemidir ve iki kısımdan oluşur.

Birincisi doğal bağışıklıktır; doğuştan gelir ve vücudumuz yabancı bir madde tespit ettiğinde ondan korunmak için derhal harekete geçer. Bu sırada salgılanan çeşitli kimyasallar inflamasyona (yangı, iltihap) yol açabilir. Bu süreçte kandaki akyuvarlar da enfekte olan hücreleri yok eder.

Ancak bu sistem koronavirüse özgü değildir ve vücutta yaşanan mücadeleyi hatırlayıp bu virüse karşı bağışıklık gelişmesini sağlamaz.

BAŞBAKAN JOHNSON'IN ISRAR ETTİĞİ KONULAR

Başbakan Johnson'ın ısrarla vurguladığı nokta ise sokağa çıkma kısıtlamaları gevşetilirken, "ikinci bir salgın riskinin kesinlikle alınmaması" gerektiği oldu.

Boris Johnson, "Zirve noktasını geride bıraktık. Sanki Alp Dağları'ndaki dev bir tüneli geride bırakmış gibiyiz. Ve şimdi önümüzde parlayan güneş ışığını görüyoruz. Bu noktada kontrolü kaybetmememiz, ikinci ve daha büyük bir dağla karşılaşmamamız hayati önem taşıyor" dedi.

AVRUPA'DAN ÖNLEMLER

MASKE UYARISI

Johnson ayrıca sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasının ardından da maske takılmasının faydalı olacağını belirterek, "İnsanlar böylece güvenle işe gidebilirler" diye konuştu.

İngiltere'de sokağa çıkma kısıtlamaları 23 Mart'ta açıklanmıştı.

7 MAYIS KRİTİK TARİH

İngiltere halen dünyada koronavirüs vaka sayısında beşinci, virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısında ise ABD ve İtalya'nın arkasında üçüncü sırada.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı