VE DEMBA BA KONUŞTU

VE DEMBA BA KONUŞTU

Beşiktaş'ın 13 milyon Euro'ya Çin kulübü Shanghai Shensua'ya sattığı Demba Ba, siyah beyazlı kulüpten ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu. Şampiyonluğu kaçırma sebeplerini açık yüreklilikle anlatan Senegalli golcü, kendisinin yerine transfer edilen Mario Go

Sezon başında Beşiktaş'tan Çin'in Shanghai Shenhua Kulübü'ne transfer olan DEMBA BA, ayrılık sürecini anlattı. Türkiye'de mutlu bir yıl geçirdiğini dile getiren Senegalli futbolcu, Beşiktaş için elinden geleni yaptığını söyledi.

"Ayrıldığım için üzgün değilim" diyen Demba Ba, "Bir yıl kaldım. Ligde şampiyon olamadık. Ancak yapmam gerekeni yaptığıma inanıyorum. Sezon sonunda Çin'den teklif aldık. Bu büyük bir teklifti ve reddedemedik. İki taraf da kazandı. Herkes mutlu oldu. Ben de burada olmaktan mutluyum” dedi.

 

ŞAMPİYONLUK NEDEN KAÇTI?


Geçen sezon kaçan şampiyonluğu tecrübesizliğe bağlayan Demba Ba, "Diğer takımlara göre çok genç bir ekiptik. Bu çok potansiyeliniz var, kaliteniz var ancak aynı zamanda tecrübe konusunda yetersizliğiniz var demektir. Büyük maçlarda tecrübe her zaman farkı ortaya çıkarır. Tecrübe dışında her şeye sahiptik. Bir başka etken ise stat konusuydu. 34 maçı dışarda oynadık. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçları bile kazanamadık. Tribünde taraftar olsa bile kendinizi dışarıda hissediyorsunuz" şeklinde konuştu.

 

 
 
MARIO GOMEZ'İN İHTİYACI OLAN TEK ŞEYİ AÇIKLADI

Demba Ba, kendi yerine transfer edilen Mario Gomez'i de değerlendirdi. Gomez'in gol atmaya alışık olduğunu söyleyen golcü oyuncu, “Uzun yıllar bunu yaptı. Sadece kendine güven duyması gerekiyor. İyi performans sergileyeceği konusunda şüphem yok” dedi.

TARAFTARA MESAJ
Demba Ba, Beşiktaş taraftarından da övgüyle bahsetti. Kendi adına yapılan tezahüratları unutamadığını dile getiren Senegalli golcü, "Bu coşku ve tezahüratı Türkiye dışında bulamazsınız. İngiltere'de Almanya'da Çin'de yok. Hayatımın geri kalanında da böyle birşey göreceğimi zannetmiyorum" şeklinde konuştu. (NTV Spor)