ULUSLARARASI NİNJA GÜNÜ TÜRKİYE'DE

ULUSLARARASI NİNJA GÜNÜ TÜRKİYE'DE

Her yıl resmi olarak 22 Şubatta Japonya’da ulusal bir etkinlik olarak düzenlenen ”Ninja Günü” artık Türkiye’ de de düzenlenmeye başlandı.

Ronin Ryu Ninjutsu Türkiye Kurucusu ve baş eğitmeni İsveçli 10. Dan Jörgen Lindberg liderliğinde hafta sonu Cumartesi günü Ankara’da düzenlenen ”Ninja Günü” etkinliğiyle Türkiye, Japonya’da düzenlenen resmi ”Ninja Günü”ne katılan ilk Avrupa ülkesi oldu.
 
Türkiye'de faaliyet gösteren beş Ronin Ryu Dojo’dan birisi olan, Dojo Ümitköy’de düzenlenen ”Ninja Günü”; Dojo Küçükesat, Dojo Hacettepe Üniversitesi, Dojo Etimesgut ve Dojo Kastamonu öğrencilerinin yakınları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe Japon balıkçı dansı Soran Bushi gösterisi de renk kattı.

241a18b0-da76-4069-8a69-ed87db141ee2-006.png

2-032.png
 
Dojo öğrencilerinin özellikle insanların bireysel olarak sokaklarda karşılaşabilecekleri şiddet ve saldırıları çeşitli kolay ninjutsu teknikleriyle nasıl savuşturabileceklerine dair gösterileri, seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.
 
3-025.png

Etkili bir yakın dövüş sanatı ve kendini savunma sistemi olan Ninjutsu’yu öğrenmek isteyen bayan öğrenci sayısındaki artıştan çok memnun  olduğunu ifade eden Baş Eğitmen Jörgen Lindberg Ninjutsu’yu meraklı izleyicilere şöyle tanımladı: ”Biz yarışmıyoruz ve kuralımız yok. Kazanmak için çalışmıyoruz, hayatta kalmak için çalışıyoruz...”

4-016.png
 
Özellikle son zamanlarda artan kadına şiddet olaylarının da kadınların bu savunma sanatına ilgisini arttırdığı gözleniyor.

5-068.jpg
 
Her yıl resmi olarak 22 Şubatta Japonya’da ulusal bir etkinlik olarak düzenlenen ”Ninja Günü” etkinliğinin, Ronin Ryu Dojo-Türkiye tarafından ülkemizde de geleneksel bir etkinlik haline getirileceği ifade edildi.

6-048.jpg
7-041.jpg
8-034.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı