TÜRKİYE RUSYA İLE DOST OLMASAYDI HALEP BÖYLE OLUR MUYDU?

‘Suriye’de olanların en önemli nedeni, Katar doğal gazının; İsrail, Suriye, Türkiye üzerinden güvenli bir şekilde Avrupa Birliği ülkelerine aktarılmasıdır.

Rusya, bu büyük satranç oyununda rakiplerinin hamlelerini daha önceden sezmiş ve gerekli tedbirlerini yıllar önce almaya başlamıştır. Suriye; Rusya için kesinlikle ve kesinlikle kaybedilmemesi gereken bir ‘Vezir’ konumundadır.

İşte bu yüzden Rusya; Esad harici kendi çıkarlarına uygun birini buluncaya dek Esad’a olan desteğini ne pahasına olursa olsun sürdürecektir’dedik. Dinlemediniz.

Rus uçağını vurduğumuzda siz zafer naraları atarken ;

Rusya’nın uygulayacağı ekonomik ambargolar bir yana Rusların intikam için ilk başta Türkmenleri bombalayacağını nasıl hesaba katmadınız?
Dün Suriye’ye tampon bölge kuracağım derken bugün Avrupa Birliği için tampon olmak aklınıza hiç gelmedi mi?
Esad gitsin diye önünüze geleni silahlandırırken, Rusların dönüp dolaşıp ayrılıkçı Kürt unsurları Türkiye’ye karşı kullanacağını da mı hesap etmediniz?
Dün avazınız çıktığınca Suriye’de güvenli bölge kuracağız diye bağırırken Rusya’nın Suriye hava sahasını Türk uçaklarına kapatacağı ve bizi Suriye’ye sokmayacağını da mı düşünmediniz? dedik.Dinlemediniz.

Bu TEZKEREYE HAYIR derken….

Bu tezkere geçerse maalesef gerçekleşmesi muhtemel olaylar şunlardır.
-    Bütün askeri üslerimiz ABD yönetimindeki koalisyon güçlerine açılacak
-    AKP Hükümeti’nin yalanlamasına karşı, defalarca ABD hükümetinin de açıkladığı gibi kendi topraklarımızdan PKK terör örgütünün Suriye Kolu PYD desteklenerek, Suriye’de kurulmak istenen Kürt Bölgesi meşrulaştırılacak.
-    En vahimi de Erdoğan ve AKP yetkililerinin de istediği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye Devleti'yle savaşmak için Suriye topraklarına sürülecek dedik.Dinlemediniz.
Siz Süleyman Şah Karakolu'nu terk ederken yapmayın,vatan toğrağını terk etmeyin.Süleyman Şah’ı terk etmek, YPG teröristlerine Menbiç kapısını açar dedik. Gene dinlemediniz. 

Bu kez ne olur gözünüzü,kulağınızı iyice açın ve DİNLEYİN…

El-Bab denilen dipsiz kuyuya Mehmetçik'i SOKMAYIN.Akacak her damla şehit kanından sorumlu olursunuz.Bırakın Suriye ordusu girsin; her tarafı mayınlarla, bubi tuzaklarıyla dolu olan El-Bab’ı temizlesin.Biz kuzeyinde güvenli bir hat oluşturalım ve esas hedefimiz Afrin,Menbiç, hatta terör yuvası Ayn el-Arap ya da sizin deyiminizle Kobani olsun.

Bize bir şey kazandıracaksa, hepimiz gidip vatan için ölelim sorun değil; ama görünen köy kılavuz istemez.El-Bab'ı aldık da ne olacak,tapusunu bize mi verecekler? Hayır.
El-Bab’ı aldık sınırımızın dibindeki PKK uzantısı YPG nin Afrin’de,Kobani’de komşumuz olmasına göz mü yumacağız?.

Rusya ve Suriye ordusu, Halep’ten çıkarıp İdlib’e gönderdiği radikal teröristleri orada bırakacak mı sanıyorsunuz? Rusya, yarın dönüp İdlib’i de bombalamaya başladığında Hatay sınırımıza dayanan bu teröristlerin Türkiye’ye doğru yöneleceğini nasıl görmezsiniz?

Geçmişte dinlemediniz; bari bu kez yol yakınken yanlıştan dönün ve dinleyin.Türkiye’yi daha fazla yükün altına, dibi görünmeyen bataklığa SOKMAYIN.

Esad eli kanlı bir dikatatör , kötü bir insan olabilir ama gelin bu inattan vaz geçin. Savaşta tamamen tahrip olan Suriye’yi Türk iş adamaları inşaa etsin.Ticaretimiz yeniden  başlasın, batmakta olan turizm sektörümüz yeniden canlansın. Gelin Türkiye ,Suriye,Irak,İran arkamıza Rusya’yı da alalım ulasal çıkarlarımızı, toprak bütünlüğümüzü tehdit eden ayrılıkçı teröristlerle hep birlikte mücadele edelim.

Ulu önderin de  söylediği gibi ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyelim.

@Halitisci

 

Önceki ve Sonraki Yazılar