Trump'dan Türkiye'ye ağır tehdit

Trump'dan Türkiye'ye ağır tehdit

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabından Fırat'ın doğusunda silahlandırarak büyük destek verdiği YPG'li teröristleri Türkiye'nin vurması halinde ekonomik yıkım tehdidinde bulunmasına saraydan jet yanıt geldi

Dünya medyasının Türkiye'nin zaferi olarak nitelendirdiği ABD'nin Suriye'den asker çekme kararı sonrası Trump'tan Türkiye'ye çok ağır bir tehdit geldi. NTV'nin görüntülü haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Suriye'den çekilme sürecinin başladığını duyurarak açıkça, "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden yıkıma uğratırız. 20 millik (32 km) bir güvenli bölge yaratacağız. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye’yi provoke etmesini istemiyoruz" dedi. Bu ağır tehdide ise Erdoğan'ın sözcüsünden jet bir yanıt geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Suriye'den çok geç kalmış çekilmeye başlarken, IŞİD'in bölgesel halifeliğinden geriye kalan çok az şeyi de, bir çok yönden sert bir şekilde vuruyoruz. Yeniden toparlanırlarsa, yakındaki mevcut üslerimizden yeniden saldıracağız.

TÜRKİYE'Yİ YIKIMA UĞRATIRIZ

Kürtler'i vurmaları halinde Türkiye'yi ekonomik açıdan yıkıma uğratırız. 20 millik bir güvenli bölge yaratacağız ve aynı şekilde Kürtler'in Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz.

ABD'nin uzun vadeli Suriye'de IŞİD'i yok etmesi politikasından en çok faydalananlar Rusya, İran ve Suriye oldu. Biz de yarar sağladık ama askerlerimizi eve getirmenin zamanı geldi. SONU GELMEYEN SAVAŞLARI durdurun!"

ERDOĞAN YERİNE SÖZCÜSÜNDEN JET YANIT

Trump'ın bizzat kendi hesabından yaptığı Türkiye'yi tehdit hamlesine ise Erdoğan yerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanıt vermesi dikkat çekti. Diplomatik kaynaklar Erdoğan'ın sessiz kalmasını ise şu sıralarda ABD ile ciddi sonuçları olabilecek bir sürece girmek istemediği şeklinde yorumladılar. Erdoğan uzun süre önce açıkladığı Fırat'ın doğusuna operasyon girişimini de ertelemişti.

NAZİK BİR YANIT " HATADIR "

 İbrahim Kalın, "Türkiye, Kürtlerle değil teröristlerle savaşıyor. Kürtleri ve Suriyelileri tüm terör tehditlerine karşı koruyacağız. Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE TERÖRİSTLERLE MÜCADELE EDİYOR KÜRTLERLE DEĞİL"

Twitter hesabından Trump'ın tepki çeken paylaşımına yanıt veren Kalın, "Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD'nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

ORTAKLIK YÜKÜMLÜLÜKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

KALIN BU AÇIKLAMAYA YANIT VERDİ

ABD Başkanı, aynı zamanda Türkiye'nin YPG/PKK'yı hedef almasına karşı ülkeyi ekonomi ile tehdit etmiş ve bölgede 20 millik bir güvenli bölge kuracaklarını belirtmişti.

DEV ANKET İSTANBUL BÜYÜKŞEHİRE HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET İSTANBUL BÜYÜKŞEHİRE HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET: ANKARA'YA HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET: ANKARA'YA HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

İlgili Haberler