Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump ile kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump ile kritik görüşme

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından Suriye Kürtleri konusunda Türkiye'yi ağır sözlerle tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Bu görüşme Trump'ın dün sosyal medya hesabından ağır bir biçimde eleştirmesinin ardından merakla beklenen bir görüşmeydi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'ın tehdit mesajı sonrası kişisel açıklama yapmak yerine saray sözcüsü ve AKP sözcüsü aracılığı ile yanıt verilmesini tercih etmişti.

YAPILAN AÇIKLAMADA TRUMP'IN TEHDİDİNE İLİŞKİN BİLGİ YER ALMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşının Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, bu çerçevede Türkiye olarak NATO müttefiki ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu hatırlattı.

GÖRÜŞMENİN AYRINTILARI

BÖLGEDE OTORİTE BOŞLUĞU YARATILMAMASINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Bölgede otorite boşluğu meydana gelmemesi için Münbiç Yol Haritası'nın tamamlanması, ayrıca çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan iki lider, kamuoyuna yönelik sağlıklı iletişimin önemine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde ülkenin kuzeyinde terörden arındırılmış güvenli bir bölge oluşturulması fikrini de ele aldı.

KÜRTLER İLE HİÇ BİR SORUNUMUZ YOKTUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu olmadığını, Türkiye'nin amacının ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleri DEAŞ, PKK ve PKK'nın Suriye uzantıları ile mücadele etmek olduğunu vurguladı. Görüşmede ikili ekonomik ilişkilerin ileri seviyelere yükseltilmesi hususunda mutabık kalındı.

SİYASET ÇEVRELERİ BU AÇIKLAMAYI NASI YORUMLADI;

Erdoğan'ın Trump ile görüşmesinin ayrıntıları piyasalarda olumlu olarak algılanırken siyaset çevrelerinde ise  sonuçsuz kalmış bir görüşme olarak nitelendirildi. CHP'nin Trump'ın tehdidine sert yanıt vermesi ardından Erdoğan'ın aynı sertlikte açıklama yapması ve daha önceden açıkladığı Fırat'ın doğusuna operasyon konusunda ısrarını tekrar etmesi beklenirken görüşme açıklamasında bu ayrıntıların bulunmaması eksiklik olarak nitelendiriliyor.

İlgili Haberler