TALİHİMİZ DÖNDÜ MÜ?

 

Çatı adayı arayışları tedirginlik yaratmış olsa da, sonunda kimsenin itiraz edemeyeceği bir ismin adaylaştırılması ve üç muhalif partiye verilen destekle cumhur ittifakının tuzaklarından birinin boşa çıkarılması, CHP’nin kendini bulma yolunda attığı önemli adımlardır. Dileğimiz, adayların seçiminde ve seçim çalışmalarında da CHP’yi kendi kimliğiyle buluşturacak olan bu tutumun sürdürülmesidir.

İçinde bulunduğumuz koşulların demokrasi diyen, temel hukuk kuralları diyen, bilimsel eğitim, insan hakları, laiklik, barış ve özgürlük diyen insanlaşma ve aydınlanma savunucuları için hiç de kolay olmadığı bir gerçek.

Öyle anlaşılıyor ki, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi (!) adı verilen ucube bir söylemin arkasında saf tutan gericiler ittifakı, iktidarı vermemek için elinden geleni yapacaktır.

Yürütme bir kişiye bağlanmış, yasama ve yargı erkleri etkisizleştirilmiş, medya çok geniş ölçüde teslim alınmış, seçime özel düzenlemelerle minarenin kılıfı hazırlanmıştır. Ancak gericiler ittifakının gözardı ettiği kimi etkenler de var ki heveslerini kursaklarında bırakmaya yetecektir.

Bu etkenlerden birisi, bilişim/iletişim çağının sağladığı olanaklarla maymunun gözünü açmış olmasıdır. 17 yıldır ülkeyi yönetenlerin dertlerinin din olmadığını yığınlar artık biliyorlar.

İkincisi bu yönetimi ayakta tutan yabancılara ödenen bedelle halkın yoksullaşmasının artık gizlenemeyecek hale gelmiş olmasıdır. Seçimlerin 1,5 yıl öne çekilmesinin nedeni de zaten budur.

Üçüncüsü korkularımız, kaygılarımız ve huzur arayışımızdır ki çarşıya sokağa çıktığınızda ya da gazetelerin üçüncü sayfasına baktığınızda insanların balataları sıyırma noktasında olduklarını rahatlıkla görebilirsiniz.

de bilim var doğal ki, diyalektik var. Gücünün sınırlarına ulaştığında, belki sen farkında değilsin ama düşüşün de başlamış demektir. Direnemezsin.

Direnmen, düşüşünü hızlandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar