Suriyeliler sadece Bursa'da 400 fabrika kurmuşlar

Suriyeliler sadece Bursa'da 400 fabrika kurmuşlar

Türkiye'de yaşayan ve devlet tarafından ihtiyaçları karşılanan milyonlarca Suriyeli mülteci konusu vatandaşlardan en çok tepki alan olayların başında gelirken Bursa'da Suriyelilere ait 400 fabrika olduğu ortaya çıktı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, Bursa'da Suriyeliler tarafından bugüne kadar 400'ü aşkın fabrika kurulduğunu açıkladı. Haberler.con sitesinin A.A ya dayandırdığı habere göre, yabancıların hak ve yükümlülükleri hakkında bilgilerin aktarıldığı "Uyum Buluşmaları" toplantılarının 6'ncısı Bursa'da gerçekleştirildi.

"BURSA'DA GÖÇ" KONUSU MASAYA YATIRILDI

Kentteki bir otelde, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD), Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Bursa İl Müdürlüğünce düzenlenen "Uyum Buluşmaları-6" programının açılışında konuşma yapan Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok, Bursa'nın göç açısından önemli bir kent olduğunu söyledi.

Ok, Bursa ile ilgili "Asırlara hitap eden bir çınar, kökleri ile geçmişten aldığı bütün medeniyet kodlarını, hafızamızı, büyük gövdesi ile dalları ve yapraklarıyla geleceğe uzatan koca bir çınar." ifadelerini kullandı.

BÖYLE AÇIKLADI

Suriyeliler, Bursa'da 400'ü Aşkın Fabrika Kurdu

SURİYELİLER BURSA'DA 400 FABRİKA KURDU

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu da Türkiye'nin coğrafi konumunun önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Göç akımları neticesinde ülkemiz, Suriye'den iç savaştan kaynaklı ülkemize gelen ve geçici koruma altında bulunan 3,6 milyon Suriyeli ile kendi ülkesinin ulusal korumasından faydalanamaması sebebiyle uluslararası koruma arayışında olan 330 bin insana kucak açmıştır. Bunun yanı sıra siyasi istikrarı ve gelişme ekonomisi sebebiyle düzenli göç içinde cazibe merkezi durumunda olan Türkiye eğitim, çalışma, iş kurma gibi saiklerle ikamet izni alan 865 bin yabancıya da ev sahipliği yapmaktadır."

Bursa'nın göç yönetimi açısından başta gelen örneklerden biri olduğunu ifade eden Kadıoğlu, "Bursa'da Suriyeliler tarafından bugüne kadar 400'ü aşkın fabrika kurulmuştur. Bir o kadar da yatırım, başka uyruktan insanlar tarafından da yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

İlgili Haberler