Rüştü Kalaç

Rüştü Kalaç

Spor Toto Erkekler Kupasında Süper Final

SPOR TOTO KUPASINDA SÜPER FİNAL


Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka Karşılaşması
Zafer Karşıyaka'nın


Turnuvanın finali muhteşem bir mücadeleye sahne oldu. Güçlü rakipleri devirip gelen Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka mecazi değil gerçek anlamıyla son saniyeye kadar kıran kırana mücadele ettiler. Karşıyaka tarihi bir başarıya imza attı ve kupayı müzesine götürdü.

Maçın ilk çeyreğinde Efes pota altında iyi hücum ederek başladı. Organize ve çok top çeviren Efes'e Karşıyaka Dixon ve Diebler'in üçlükleriyle cevap verirken ilk 5 dakika 9-9 berabere geçildi. Karşıyaka moladan sonra Efes'in hücum düzenini bozdu. Çeyrek sonuna kadar isabetli şut atan KSK 20-16 periyodu önde bitirdi. Karşıyaka 20 sayının 15 ini üçlüklerden buldu.

İkinci period, Karşıyaka'lı Williams'ın üçlüğü ile başladı. Efes ise Kerem'in biri serbest atıştan olmak üzere 3 sayısı ile farkın açılmasını engelledi. Erken alınan ilk moladan KSK Diebler'in üçlüğü ile dönerken Efes bu sürenin tamamında dış şutları kaçırdı. Sayıları pota altı mücadelesinden ve faullerden buldu. Birkan dış şutların tamamını kaçırırken Vasiliadis de ilk 3 şutu kaçırdıktan sonra son şutunda sayı buldu. Devreye 35-35 beraberlikle gidildi. Efes'i ayakta tutan ise maç boyunca üstün olduğu hücum ribauntlarıydı. Efes her hücumu birkaç kez tekrarlama fırsatı buldu.

Üçüncü periyotta oyun Efes'in az farkla önde ve oyunu kontrollü sürdürdüğü bir tempoda geçti. Ancak Karşıyaka Barış ve Mutlu'nun pota altı mücadeleleri ile de maçtan kopmadı . Bu çeyrek 53-52 Efes'in öncülüğünde sona erdi.

Son çeyreğin ilk ikibuçuk dakikasında Efes farkı 5 sayıya çıkardı. Karşıyaka'ya moral veren Can Altıntığ'ın üçlüğüne hemen Vasiliadis ile cevap geldi ve Efes farkı korudu. Bu andan itibaren Dixon vites yükseltti ve arka arkaya 5 sayı bularak durumu eşitledi. Maç sonuna kadar iki taraf karşılıklı sayılarla eşit girdiler . Planinic son 18 saniyeye girilirken üç atışlık faul kazandı. Üçünü de isabetli atıp maçı yeniden berabere duruma getirdi. Son hücumda Dixon potaya gitti ve 1,5 saniye kala faulü aldı. İlk faulü atan Dixon kenardan gelen taktikle son atışı çemberden sektirdi ve kalan 1,5 saniye ribaunt mücadelesinde harcandı. Dixon maç boyunca attığı 19 sayı 6 asist ve 5 ribauntla maçın yıldızı oldu.,

Karşıyaka böylece tarihi bir başarıya imza attı.

Turnuvaya katılan tüm takımları ve şampiyon Karşıyaka'yı oynanan basketbolun kalitesi ve mücadele dozundan dolayı tebrik ediyoruz.

Sağlıkla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar