Rüştü Kalaç

Rüştü Kalaç

Spor Toto Erkekler Kupası Yarı Finaller

SPOR TOTO ERKEKLER KUPASI YARI FİNALLER


Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Ülker Karşılaşması
Karşıyaka Fener'i Devirdi

Salonun önemli bölümünü dolduran Fenerbahçe seyircisinin coşkulu tezahüratı ile başlayan oyunda Karşıyaka ilk periyoda Barış Hersek'in hem kendi potası altında hem de hücumda başarılı oyunuyla başladı. Barış'a Estaban Batista da eşlik edince pota altında zayıf olan Fenerbahçe oyunun başından itibaren geri düştü. Karşıyaka Diebler'in dışarıdan üçlükleri ile de sayı bulurken Mc Caleb ve kısmen Kleiza ile sayı bulan fener ilk periyodu 21-13 geride kapattı. 

ikinci çeyreğin ilk 5 dakikasında her iki takım da sayı üretmakte güçlük çekti . Daha sonra Fenerbahçe Bogdanoviç'le skor bulurken Karşıyaka yeni transferi Williams'ın etkili oyunu sayesinde farkın kapanmasına izin vermedi ve devreye 40-30 önde girdi.

Üçüncü periyotta Karşıyaka'da bu ana kadar suskun duran Dixon da devreye girdi. Sıkıntılı anlarda Mc Caleb'in penetreleri ve Melih'in üçlükleri ile sayı üreten Fenerbahçe zaman zaman 20 sayıya ulaşan farkı kapatsa da üçüncü periyodun 15 sayı farkla 59-44 Karşıyaka lehine bitmesine engel olamadı. 

Kenan Sipahi'nin yokluğunda yorulan Bo'nun yanına Emir'i hatta zaman zaman Bogdanoviç i monte etme çabası pek başarılı olmadı. Dixon'un etkili oyununa Can Altıntığ' da destek verince zaten boyalı alanda etkili olamayan Fenerbahçe açık sahada da Karşıyaka'ya üstünlük sağlayamadı . Maçın sonuna doğru oyunu rölantiyey alan Karşıyaka karşısında Fener farkı azaltsa da maçı 82-73 kaybetmekten kurtulamadı. Böylece Karşıyaka ligden sonra da kupada da Fenerbahçe yi yenmeyi başardı.

Anadolu Efes - Galatasaray Liv Hospital Karşılaşması
Arroyo Cim Bom'a Yetmedi

İkinci maçta Efes ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Skor açısından son derece kısır geçen ve adeta bir savunma savaşı halinde geçen maçta taraflar maçtan hiç kopmadılar. İlk periyottan itibaren maç Arroyo ve Efes arasında geçti denebilir. İlk çeyrek sonucu 13-11 gibi az rastlanır bir düşük skor vardı. Arroyo bu 13 sayının 8'ini atarken Efes'in 11 sayısını 5 oyuncu paylaşıyordu.

İkinci periyotta da Arroyo skorer oyununu sürdürürken Erceg dışında oyuna skor yönünden katkıda bulunan bir oyuncu olmadı. Bu dönemde Efes öne geçemese de maçtan kopmadı. Ancak Kerem'in gayretine rağmen Furkan potaaltının hakimiydi. Cimbom farkı periyod sonunda dokuza çıkardı ve 32 sayının 20'sini Arroyo atmıştı.

Üçüncü çeyrekte Efes topu iyi paylaşıp savunmayı da sertleştirince farkı kapattı ve öne geçti. Karşılıklı sayılardan sonra son saniyede Ender ikili savunmaya rağmen üçlük atmayı başardı. Ancak Efes buna itiraz etti ve hakemler monitörde izledikten sonra iptal etti .

Son çeyrekte Efes oyunu yavaşlattı ve kontrollü hücum ederek savunmayı ön plana çıkardı. Hücumda ise Planinic'i içeri sokup pasör pivot gibi kullanarak Galatasaray'ın savunma dengesini bozdu. Maçın sonuna 6 sayı önde giren Efes'e karşı Galatasaray taktik fauller yaptı. Ancak topu Vasiliadis ile her seferinde buluşturan Efes yüksek yüzdeyle faul kullanarak maçı kazandı ve finalde Karşıyaka'nın rakibi oldu.

Sağlıkla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar