Sonat'ın geleceğinde son 55 gün

Sonat'ın geleceğinde son 55 gün

Antalya'da yaşayan ve 4 yıldır lösemi hastalığı ile boğuşan Sonat Emre Özcan için doktorların 60 gün süre vermesi ardından, sitemizin de destek verdiği kampanyalar çığ gibi büyürken son 5 günde meydana gelen gelişmelerin özetini duyurmak istedik

Antalya'da lösemi hastası olan 14 yaşındaki Sonat Emre Özcan'ın sağlığı aranan ilik bulunamadığı için yeniden bozulmuş ve Haberartı Türk  sitemiz ve bir çok medya kuruluşu bu kampanyaya destek vermişti.

BEŞ GÜNDE NELER OLDU

İzlediğiniz görüntülerde annesinin de anlattığı gibi doktorların Sonat için sadece 60 gün süre verdikleri ilik nakli için tek yapacağımız şey kan vermek ya da bu süreç içinde haberleri ve çağrıları paylaşarak desteğe katkı sağlamak.

MİLLETVEKİLİNDEN KAN DESTEĞİ

HİÇ BIKMADAN ÇALIŞILACAK 55 GÜN VAR

2011 yılında lösemi hastası olan Yasemin Bilgehan Polat'ın arkadaşlarının başlattığı ve yine sitemiz gibi bir çok medya kuruluşunun destek verdiği kampanyalar sonucu kan bağışları çığ gibi artmış ve 1 yıl içerisinde bulunan ilik sayesinde iyileşen Yasemin okulu İTİ'de Bölüm 1. olarak mezun olmuştu. Yani çabalarımız asla boşa gitmeyecek. Yasemini kurtaran coşkulu destek Sonat'ın geleceğini de aydınlatacaktır. Sitemize ulaşan sosyal medya yorumlarında çok tekrar edilen bir yanlış ise " Verdiğimiz kan uymazsa ne olacak" sorusunun yanıtına gelelim. Eğer verdiğimiz kanlar Sonat'a uymayacak olursa binlerce sıra bekleyen diğer hastalardan birine uyacaktır. Kanların bağışlandığı havuz tüm dünya ilik nakli organizasyonu için her gün büyüyen bir havuz halindedi.

SADECE HABERARTI'NIN KAMPANYASI YÜZ BİNLERE ULAŞTI

Sitemizin Sonat'a destek için 6 gün önce yayınladığı görüntülü haber sonrası ulaştığı rakam 100 Bini geçti binlerce kişi sosyal medya araçlarında haberimizi paylaşarak destek verdi. On Binlerce kişi Kızılıay kan merkezine kan vermek için koştu. Bunların arasında bir çok ünlü kişinin yanı sıra bir milletvekili de var. 

BURSA MİLLETVEKİLİ SONAT VE ÖYKÜ İÇİN KAN VERDİ

Kızılay'ın gezici kan alma aracına giden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kök hücre bağışında bulundu. Kan verirken yaptığı açıklamalar ile çok yanlış bilinen ilik nakli sürecinede açıklama getiren Milletvekili Kayışoğlu, 
Kızılay'ın gezici kan alma aracının bulunduğu Nesrin Fuat Bursalı Okulu'na gidip kök hücre bağışında bulunan Altaca Kayışoğlu, herkesi kök hücre ve kan bağışında bulunmaya davet etti. 

ÖYKÜ VE SONAT İÇİN

Yapılacak bağışla Öykü ve Sonat gibi bir çok çocuğun hayatının kurtarılabileceğine dikkat çeken Kayışoğlu, "Herkese çağrıda bulunuyorum. Zamanınızın çok az bir kısmını ayırarak çok büyük bir iyilik yapabilirsiniz. Öykü ve Sonat gibi birçok çocuğumuzun hayatını yapacağımız kök hücre bağışıyla kurtarabiliriz, bunu çocuklarımızdan esirgemeyelim" diye çağrıda bulundu.

5 GÜN ÖNCE KAMPANYA BÖYLE BAŞLAMIŞTI

97635.jpg

İlgili Haberler