Antalyalı 14 yaşında Sonat'ın annesinden teşekkür

Antalyalı 14 yaşında Sonat'ın annesinden teşekkür

10 gün önce sitemizin " Sadece 60 Günümüz Var " başlığı ile duyurduğu Antalyalı lösemi hastası 14 yaşındaki Sonat için güzel bir haber geldi.

10 Gün önce Antalya'da yasayan ve lösemi hastası olan Sonat için doktorları ilik naklinden başka çare kalmadığını söylediler. Annesi ile görüşen sitemizinde abonesi olduğu İHA görüntüleri ile yaptığımız haberi sosyal medya ekibimizinin Facebook Antalya kan bankası gurubunda paylaşılması sonrası inanılmaz bir gelişme yaşandı. Sonatın annesinin çağrısını on binler büyük destek verdi. 

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

Binlerce paylaşım sonucu umut alevi yeniden parladı.  Ve sadece 60 günümüz var başlığı ile yayınladığımız haberimizin üzerinden 10 gün sonra Sonat'ın annesi izlediğiniz videoda bambaşka bir umut ile gözlerinin içi gülerek konuştu. Ama sakın rehavete kapılmayalım. Henüz aranan ilik bulunamadı çok daha fazla gönüllüye gereksinme var. Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Antalya.

İlik bekleyen Sonat için Türkiye Kızılay'a akın etti 14 yaşındaki Sonat için 10 günde 17 bin kan bağışı yapıldığı belirtildi 

ANNE SİNEM KURU GÜNEY KONUŞTU

"Kızılay'daki doktorlar, yemek yiyecek fırsat bulamadıklarını, Kızılay tarihinde ilk defa böyle bir şey yaşandığını söyledi

10 GÜNDE NE DEĞİŞTİ


 
TÜRKİYE KIZILAY'A AKIN ETTİ

İlik bekleyen Sonat için Türkiye Kızılay'a akın etti 
14 yaşındaki Sonat için 10 günde 17 bin kan bağışı yapıldığı belirtildi 
Anne Sinem Güney Kuru: 
"Kızılay'daki doktorlar, yemek yiyecek fırsat bulamadıklarını, Kızılay tarihinde ilk defa böyle bir şey yaşandığını söyledi"

60 GÜN VARDI 10 GÜNDE 17 BİN GÖNÜLLÜ KAN VERDİ

Antalya'da Akut Lenfoblastik Lösemi hastalığıyla 4 yıldır savaşan 14 yaşındaki Sonat Emre Özcan'ın doktorları ilik nakli için 60 gün kaldığı söylemişlerdi.

Sonat'ın yaşama tutunabilmesi adına gerekli olan ilik nakli için Türkiye'nin dört bir yanından kan bağışında bulunuldu. Şu ana kadar 17 bine yakın bağışta bulunulduğunu belirten anne Sinem Güney Kuru, "Doktorlar, yemek yiyecek fırsat bulamadıklarını, Kızılay tarihinde ilk defa böyle bir şey yaşadıklarını söyledi" dedi. 

BAŞ DÖNMESİ İLE BAŞLADI

4 yıl önce baş dönmesi ve ağrı şikayetiyle gittiği hastanede yüksek riskli ALL hastası olduğunu öğrenen Sonat Emre Özcan'ın hayatı, hastane koridorlarında geçiyor. Daha önce kemoterapi ve ilaç tedavisi gören Özcan'ın hastalığı uygun ilik bulunamadığı için hastalığı son günlerde nüksetti. Hastanede müşahede altına alınan Özcan, hayata tutunabilmesi için gerekli iliği dört gözle bekliyor. 

KIZILAY'A HÜCÜM

Haberlerin sosyal medyada yayınlanması sonrası Türkiye, Sonat için Kızılay'a akın etti 
60 gün içerisinde ilik nakli olması belirtilmesinin ardından geçen 10 gün sonra adeta gün saymaya başlayan Sonat Emre Özcan ve annesi Sinem Güney Kuru'nun umutlarıysa, Haberartı Türk ve bir çok meyda kuruluşunun haberleri sonrası tekrar yeşerdi. 

HABERLERİN ARDINDAN

Haberin ardından Türkiye'nin farklı noktalarından vatandaşlar, Sonat'a ilik nakli uyumunun tespiti için kan vermek istedi. Şu ana kadar 17 bine yakın bağış toplandığı belirtildi. 
"Oğlumu, yüzde 50 yaşama şansına bırakmak istemiyorum" 
Uygun donör bulunması için umutla beklediğini ifade eden anne Sinem Güney Kuru, şu ana kadar yapılan bağışlardan dolayı Türk halkına minnet duyduğunu ifade etti. Kuru, "Doktorlar, yemek yiyecek fırsat bulamadıklarını, Kızılay tarihinde ilk defa böyle bir şey yaşandığını söyledi. Sanırım 17 bin kadar bağış gerçekleşti. 

GÜN GEÇTİKÇE BAĞIŞÇILAR ARTIYOR

Gün gittikçe de bağışa gelenlerin sayısı artıyor. Sonat şu anda hastanede ve tedavisi devam ediyor. Uygun donör bulunamazsa, yarı uyumlu nakile girecek. Bu da onun yarı yarıya hayat şansı demek. Ben oğlumu yüzde 50 yaşama şansına bırakmak istemiyorum" dedi.
 

DEV ANKET ; ANTALYA'YA HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET ; ANTALYA'YA HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

İlgili Haberler