SİYAH KUŞAK NİNJALAR ANKARA'DA

SİYAH KUŞAK NİNJALAR ANKARA'DA

Dünyaca ünlü sanatçılar Elton John, Michael Jackson, David Bowie, Mick Jagger'a yakın korumalık yapmış Ninjutsu Ustası Ankara'da...

1000 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Ninjutsu, National Geographic Fight Science (Dövüş Bilimi) belgeselinde tüm savaş sanatlarının tacı olarak değerlendirilmiştir.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu seneki organizasyonu Avrupa Martial Art Center Federasyonu’na bağlı Ronin Ryu NinJutsu bölümü ile FMACE Martial Art Akademi gerçekleştirdiği kuşak sınavı, Ronin Ryu NinJutsu Büyük Ustası 10.Dan Sensei Jörgen Lindberg gözetiminde Ankara’da gerçekleştirildi.

Askerliğini ve eğitimini tamamladıktan sonra hepsi siyah kuşak sahibi olan takımı ile birlikte dünyaca tanınan Elton john, Michael Jackson, David Bowie, Mick Jagger ve Amerikalı Genaral Norman Schwarzkopf gibi isimlerinde aralarında yer aldığı pek çok ünlü kişiye yakın korumalık da yapmış olan usta İsveç Amfibik Komando Birliğinde yakın dövüş eğitmeni olarak da uzun süre görev almıştır.

Bu yıl Ankara’da gerçekleşen kuşak sınavında; erkeklerde ilk Ninjutsu siyah kuşaklar sahiplerini budu. Kadınlarda da ilk yüksek derece kuşak olan kahverengi kuşak (3. Kyu) Nihal Ahioğlu almaya hak kazandı. Nihal Ahioğlu’nun yanı sıra, diğer kadın öğrenci Sibel Kibar da yeşil kuşağa (6. Kyu) hak kazanmıştır.  

En yüksek kuşak Sensei Serdar Kalemli 2. Dan alırken; Sensei Berk Karadeniz 1. Dan, Sensei Yigitcan Karanfil 1. Dan, Sensei Ersin Bakır 1.Dan almaya hak kazanmıştır.

Savaş sanatları ile 1975 yılında ilgilenmeye başlayan usta Jörgen Lindberg; önce Aikido, Kickboks, Karate eğitimleri aldıktan sonra tüm savaş sanatlarını içinde barındıran, en üst boyut olduğuna kanaat getirdiği Ninjutsu da karar kılmıştır. Türkiye’de yeni tanınan bir savaş sanatı olan Ninjutsu hızla gelişmektedir. Büyük Usta Jörgen Lindberg, önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan kuşak sınavında kadınlarda da ilk siyah kuşağın verileceğini umut etmenin yanı sıra diğer öğrencilerin kategorilerine göre en az 75-100 civarında değişik renkte kuşak almaya hak kazanacağına inanmaktadır.

Grandmaster Jörgen Lindberg (10. Dan) NinJutsu’yu orjinal MMA olarak tanımlamakta ve kanıt olarak da öğrencisi olan eğitmen Ersin Bakır’ın Türkiye MMA Fedarasyonu tarafından düzenlenen ulusal MMA müsabakalarında kazandığı başarıyı göstermektedir. Ersin Bakır, ilk defa katıldığı bu müsabakalarda, dizindeki probleme ragmen, kendi sıkletinde (71kg) finale çıkmış ve ikinci olmuştur.

Türkiye Ronin Ryu NinJutsu ülkenin her köşesine Dojolar açmayı hedeflemektedir. Ninjutsu konusunda bizimle aynı heyecan ve isteği paylaşacak her eğitmenle her yerde işbirliği yapmaya hazırız. Bu konuda istekli eğitmenler [email protected] adresinden Sensei Berk Karadeniz ile irtibata geçebilir.

Ronin Ryu NinJutsu Türkiye ile ilgili daha detaylı bilgiyi Facebook sayfamızda bulabilirsiniz. www.facebook.com/RoninRyuNinjutsu 

Ronin Ryu NinJutsu Türkiye kuşak listesi, 31.05.2014


Sensei Serdar Kalemli                   2. dan Siyah Kuşak                          
Sensei Berk Karadeniz                 1. dan Siyah Kuşak                        
Sensei Yigitcan Karanfil                1. dan Siyah Kuşak                     
Yunus Emre Bilgin                         2. kyu Kahverengi Kuşak                 
Nihal Ahioğlu                                 3.  kyu Kahverengi Kuşak                
Emin Batur Dizdar                         4. kyu Mor Kuşak                               
Sibel Kibar                                     6. kyu Yeşil Kuşak                             
Cengizcan Çotuk                           6. kyu Yeşil Kuşak                            
Bedirhan Çelebi                            7. kyu Turuncu Kuşak                        
Burak Yilmaz                                 7. kyu Turuncu Kuşak              

 

foto-ninja.jpg      

10463898_686040864801362_1620936700262734248_n-002.jpg 

Kaynak:Haber Kaynağı