SIRA BÜLENT ARINÇ'A MI GELİYOR

SIRA BÜLENT ARINÇ'A MI GELİYOR

Said İbrahim Arınç, 23 Ekim 2012 tarihinde BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştı. Arınç, 2006 yılı Ekim ayında da Başbakan Başdanışmanı olan Ahmet Davutoğlu'nun asistanlığına başlamıştı


Yeni kanun hükmünde kararnameyle dün 42 bin 881 kişi kamudaki görevlerinden atılırken, listede Bülent Arınç'ın yeğeni ve damadı da var.

Arınç'ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'ın oğlu İbrahim Said Arınç ve damadı Ekrem Yeter de memuriyetten ihraç edildi.

SIRA ARINÇ'A MI GELİYOR

Kanun hükmünde kararnameyle memuriyetten atılan akademisyenlerin arasında eski TBMM Başkanı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yeğeni ve damadının da olması dikkat çekti.

BOTAJ GENEL MÜDÜR YARDIMCISIYDI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 22. dönem TBMM Başkanı, eski Başbakan Yardımcısı ve eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'ın oğlu İbrahim Said Arınç, dün Resmi Gazetede yayımlanan KHK ile BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ihraç edildi. Listede Arınç'ın damadı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Ekrem Yeter de var. Her iki isim de cemaate yakınlıklarıyla biliniyordu.

DAVUTOĞLU'NUN ASİSTANIYDI

Said İbrahim Arınç, 23 Ekim 2012 tarihinde BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştı. Arınç, 2006 yılı Ekim ayında da Başbakan Başdanışmanı olan Ahmet Davutoğlu'nun asistanlığına başlamıştı.

Ekrem Yeter ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine katılırken, eski mesajlarında cemaate destek verdiği ortaya çıkmıştı.  

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı