Şehit Kütüphaneleri

Şehit Kütüphaneleri

Hem şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması hem de çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırması açısından çok önemli bir proje geçtiğimiz aylarda hayata geçti

Şehit olan arkadaşlarının isimlerinin ölümsüzleştirilmesi için yola çıkan bir grup gönüllü asker, aralarına sonradan katılan vatansever kişiler ile birlikte çok güzel projelere imza atıyor.

İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLİYOR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK ve Suriye'de İŞİD ile mücadele ederken şehit düşen askerlerimizin ve Polislerimizin isimleri Türkiye'nin hemen her bölgesindeki okullarda kurulan kütüphanelere veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı izni ile yürütülen çalışmalarda, MEB'e bağlı okullara kurulan kütüphaneler ile hem çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının artırılması amaçlanıyor, hem de şehitlerimizin isimleri ölümsüzleştiriliyor. Twitterda gündem çalışması yapılarak, gönülüülere ulaşılarak, kütüphanelerin kurulacağı okulların adresleri veriliyor ve kitap göndermek isteyeler bu adreslere kargo ile kitapları gönderiyorlar. Ayrıca kitaplık yardımında bulunmak isteyen vatandaşlarımız da verilen adreslerdeki okullarımızın kitaplık ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

KUTSAL BİR AMAÇ

Bağışçılarla, kütüphanede o kitabı okuyacak çocuklarımız ve gençlerimiz arasında, gönül köprüleri kurarak farkındalık sağlamak ve böylece milli birlik beraberliğimizi artırmak için kitap topluyorlar. Bu sayede bağışçı özenerek seçip yolladığı kitaplara duygularını katabilmekte ve kütüphaneden yararlanan gencimiz, çocuğumuz bu maneviyatı hissedebiliyor. Bağışçılar tarafından kitapların içine bir kaç satır not yazmasını ısrarla tavsiye edilerek de çocuklarımızın zihinlerinde birşeylerin canlandırılması sağlanıyor.

TWİTTER ÜZERİNDEN ORGANİZE OLUYORLAR

Bu grup twitter üzerinden organize olarak, gündem çalışmaları yaparak bu güne kadar ellinin üzerinde kütüphane kurulmasında önayak oldu. www.sehitkutuphaneleri.com adresinden de bu grubun çalışmaları hakkında bilgi alabiliyoruz. Grubun twitter adresi @sehitkutuphane ve buradan bu arkadaşlarımıza destek olabilmek mümkün. 

İlgili Haberler