SEÇİM HİLESİ TEZGAHI YİNE KURULDU

SEÇİM HİLESİ TEZGAHI YİNE KURULDU

Esen, 28 bin 800 kişinin en temel anayasal hakkı olan seçme hakkının, AKPi iktidarı tarafından gasp edildiğini ileri sürdü.

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA

CHP Antalya İl Başkanı Semin Esen, kentte 28 bin 800 seçmenin kaydının silindiğini iddia etti.

28 BİN 800 SEÇMENİN KAYDI SİLİNDİ

İl binasında basın toplantısı düzenleyen Semih Esen, Antalya'da toplam 1 milyon 533 bin 718 seçmen bulunduğunu, 28 bin 800 seçmenin kaydının silindiğini öne sürdü. Esen, 28 bin 800 kişinin en temel anayasal hakkı olan seçme hakkının, AKP iktidarı tarafından gasp edildiğini ileri sürdü. 

TÜRKİYE'NİN HİÇ BİR YERİNDE YOK

Antalya'dan silinen bu seçmenlerin kaydının Türkiye'nin hiçbir yerinde de olmadığını ileri süren Esen, "Bu seçmenler taşınmış değil, nakil olmuş değil. 28 bin 800 kişi Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Bir başka ifade ile 28 bin 800 seçmenimiz buharlaştırılmış" dedi. Bu kişilerin vefat etmiş olabileceğine dair iddiaları da kabul etmeyen Esen, "Çünkü kaydı silinenler arasında bizim milletvekili aday adaylarımızdan bir isim vardı. Bu aday adayımız yaşıyor. Yıllardır adresinde bir değişiklik olmayan bu aday adayımız önceki seçmen listesinde isminin olmadığını tespit edince sorunu kendisi çözdü. Ancak seçmen listelerine bakma imkanı bulunmayan binlerce kişinin durumu ne olacak? 28 bin 800 seçmenin neden silindiği konusunda iktidardan cevap bekliyoruz. Çünkü bunu silen İçişleri Bakanlığı'na bağlı nüfus müdürlükleridir" dedi. 

LİSTELERİ DÜZELTTİRMEZLERSE OY KULANAMAYACAKLAR

Şu anda evlerinde oturan 28 bin 800 kişinin listeleri kontrol etmemesi halinde temel haklarından biri olan seçme hakkını kullanamayacağını söyleyen Esen, CHP olarak bu insanlara ulaşmaya çalıştıklarını da kaydetti. CHP Muratpaşa örgütünün öncü bir çalışma yaparak nüfus müdürlüğü önüne stant kurduğunu anlatan Esen, "Askı listelerinde adını göremeyen vatandaşlarımıza seçim kurullarına getirip götürmek de dahil olmak üzere CHP ilçe örgütümüz yardımcı oluyor. Fakat bu çalışmalar siyasi partilerin değil, devletin görevidir" dedi. Esen 28 bin 800 seçmenden 700 kadarının CHP üyesi olduğunu tespit ettiklerini de belirterek, "Biz CHP seçmeni silindi demiyoruz, 28 bin 800 seçmenin silindiğini söylüyoruz" dedi. 

TEREDDÜTLERİMİZ VAR

Esen, buharlaşan seçmenle Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı siyasi tercihleri sorgulayan soruların da yer aldığı anketlerin ilgisi olabileceğini ima etti. Bu seçmenlerin kaydının neden silindiğine dair açıklamayı hükümetin yapması gerektiğini söyleyen Esen, "Bizim tereddütlerimiz var" dedi. Esen, şöyle devam etti:

MENDERES TÜREL Mİ SİLDİRDİ

"Büyükşehir Belediyesi bir anket yapırıyor. Ankette 'plaj hizmetlerimizden, yaptığımız yollardan memnun musunuz' diye soruluyor. Ardından da 'geçen seçimde kime oy verdiniz' diye soruluyor. 'Bu seçimde kime oy vereceksiniz? Neden ?' deniyor. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir anketi yapmasına gerek var mı? Kural bilen, yasa bilen yapar mı bunu? Benim aklıma 'Siz bunu yapıyorsunuz 28 bin 800 kişinin kaydı siliniyor' diye geliyor. 'Bunun için mi yapıyorsunuz' diyesi geliyor insanın aklına. Ama demiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı siyasi tercihleri niye sorguluyor?" 

HANGİ İLÇEDE KAÇ SEÇMEN SİLİNDİ

Basın toplantısında, Antalya'da kaydı silinen seçmenlerle ilgili rakamlar da açıklandı. Silinen seçmenlerin ilçelere göre dağılımı şöyle:

"Akseki'de 143, Aksu'da 744, Alanya'da 3 bin 81, Demre'de 241, Döşemealtı'nda 529, Elmalı'da 305, Finike'de 388, Gazipaşa'da 379, Gündoğmuş'ta 89, İbradı'da 23, Kaş'ta 696, Kemer'de 766, Kepez'de 6 bin 86, Konyaaltı'nda 2 bin 505, Korkuteli'de 443, Kumluca'da 623, Manavgat'ta 2 bin 48, Muratpaşa'da 8 bin 714, Serik'te 997."

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı