RUSYA'NIN ASKERİMİZİ VURMASININ PERDE ARKASI

RUSYA'NIN ASKERİMİZİ VURMASININ PERDE ARKASI

Rusya'nın "Yanlışlıkla vurduk başınız sağ olsun" , TSK'nın Rusya uçakları yanlışlıkla vurdu Başımız sağ olsun" açıklamaları ardından, Ekonomi bakanının yaptığı skandal açıklama.

Kamuoyuna Türk Askerinin El Bab'da hangi amaçla bulunduğu tüm ayrıntıları ile açıklanmamışken verilen şehit sayısı 70'e yaklaşıyor. 
Dün Rus jetlerinin düzenlediği saldırı ile 3 Askerimiz daha şehit oldu.  Saldırı saatler sonra açıklandı. Aynı anda ajansların haberlerinde Putin'in özür dilediği notu yer alıyordu. 

ÖZÜR YERİNE BAŞSAĞLIĞI

Ancak saatler sonra Rusya'nın yaptığı resmi açıklamada "Özür dileme" sözcüğü yerine kısaca "Başsağlığı" dilendiği haberi ortaya çıktı. Sosyal medyada yapılan yorumlarda ise bu karışık durumdan "Rusya intikam aldı" sonucu çıktı. Ancak pek fazla öne çıkmayan başka bir değerlendirme ise, "Erdoğan ile Trump'ın telefon görüşmesi ardından CİA direktörünün Türkiye'ye gelmesine Rusya'nın ince bir mesajı" şeklindeydi. 

HÜKUMET SESSİZ KALDI

Yapılan bu yorumlara karşın hükumetten net bir açıklama yapılmamıştı. Kamuoyu vicdanı henüz nedenini net olarak bilmediği bir savaşta 70'e yakın Mehmetciğin şehit olmasını hazmedememişken, birde Türk Halkına müttefik, dost olarak anlatılan Rusya'nın "kazaen" diyerek geçiştirilmek istenen 3 asker daha ekleniyordu. 

AKP'DEN İLK AÇIKLAMA GAF OLDU

Açıklama ekonomiye ilşkin gafları ile ünlü olan Ekonomi bakanından geldi. Bakanın Mecliste sorulan sorulara verdiği yanıt tam bir skandaldı. Bakan El Bab'da yanlışlıkla bombalanan askerlerimize "Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Evlere şenlik bu açıklamaya 2 itiraz geldi. Mehmetçiklerin hayatları bu kadar ucuz muydu? 

OLAYIN GERÇEĞİ NE ?

Askerlerimiz daha ne kadar yanlışlıklara kurban olacak ve Türkiye bu acıların nedenlerini ne zaman net olarak bilecek ?. Skandalın büyüğü ise diğer itiraz konusu oldu. TSK ve Rusya 3 vatan evladının şehit olması ve 10 danfazla askerin yaralanması acısına "Yanlışlık" deyip geçmişlerdi. Küçük bir başsağlığı ile de unutulması isteniyordu. Bakan ise "Kaza olduğuna inandığım "şeklinde açıklama yapıyordu. Yoksa kaza değil miydi. neden geçiştiriliyordu. Rusya intikam mı almıştı, yoksa Trump ile başlayan cicim aylarına ince bir mesaj mı veriyordu ?

BAKANIN EVLERE ŞENLİK AÇIKLAMASI

ANKA'da yer alan habere göre, Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Rus Devlet Başkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamalarda Rus uçağının askerlerimizi yanlışlıkla vurduğu resmi olarak açıklanmıştır” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı, “Ben de hata sonucu olduğuna inandığım El Bab’da bir yanlışlıkla bombalama sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Yapılan açıklamalara işaret eden Ekonomi Bakanı, “Rus Devlet Başkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamalarda Rus uçağının askerlerimizi yanlışlıkla vurduğu resmi olarak açıklanmıştır” dedi.

el-bab-sehitlerinin-kimlikleri-belli-oldu-2533942.jpeg

SAVAŞ ALANINDA BÖYLE HATALAR OLUR AMA HEP YOKSUL ÇOCUKLARI ŞEHİT OLUR

Genel Kurul Salonu'ndan gelen itirazlar üzerine Bakan Zeybekci, "Resmi olarak yapılan açıklama bu. Bunu burada siz dersiniz ki böyle değildir, ben derim ki resmi açıklama bu, sabaha kadar konuşuruz ama hepimizi üzen bir vakadır. Savaş alanlarında böyle hataların olması tabii ki zayıfta olsa ihtimal dahilindedir” diye konuştu.

İlgili Haberler